Stare de ALERTĂ în Ucraina: Rusia a plasat LANSATOARE de RACHETE ISKANDER la graniţa Donbasului

Rusia a desfăşurat şase lansatoare din cadrul sistemului de rachete Iskander într-o zonă de la graniţa cu regiunea Donbas şi continuă să mobilizeze echipamente pe teritoriul controlat de separatişti în estul Ucrainei, scrie marţi, pe contul său de Facebook, expertul militar ucrainean Dmitri Tâmciuk, citat de agenţia de presă Unian, citată de Agerpres.

04 nov. 2014, 13:16
Stare de ALERTĂ în Ucraina: Rusia a plasat LANSATOARE de RACHETE ISKANDER la graniţa Donbasului

Rusia a mobilizat şase lansatoare din cadrul sistemului de rachete Iskander la graniţa cu Ucraina. ‘Într-o zonă de frontieră a Federaţiei Ruse, în dreptul regiunii miniere Donbas (Ucraina), a fost înregistrată sosirea a şase lansatoare de rachete operativ-tactice Iskander’, susţine acesta, indicând, totodată, că în zona de frontieră din nordul regiunii Lugansk, trupele de grăniceri din cadrul FSB au fost plasate în stare de alertă maximă.

Moscova a trimis noi ‘forţe’ şi arme rebelilor din zonele Alcevsk-Stahanov-Pervomaisk din Doneţk, mai spune expertul menţionat. Potrivit acestuia, la Krasnodon a fost înregistrată sosirea de noi tunuri de artilerie şi de blindate pentru ‘brigada mecanizată Prizrak’ a liderului rebel Aleksei Mozgovoi.

La Makeevka, ‘arme şi echipamente militare, venite din Rusia, sunt mascate ca fiind ale forţelor ucrainene’, iar plăcuţele de înmatriculare sunt şterse. În zona Telmanovo şi Novoazovsk sunt relocate echipamente din nordul regiunii Doneţk.

Citeşte şi Polonia şi ţările baltice exprimă preocupare în legătură cu sistemele de rachete instalate de Rusia

Mass-media ucrainene au relatat anterior că ‘trupe ruse’ au anihilat o bază a rebelilor din Gorlovka, după retragerea din funcţie a comandantului insurgenţilor Igor Bezler.

Aceste acţiuni au loc în contextul în care preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a convocat pentru marţi Consiliul pentru Securitatea Naţională şi Apărare de la Kiev în vederea revizuirii angajamentelor de pace, în conformitate cu Memorandumul în nouă puncte din 5 septembrie de la Minsk, inclusiv revocarea ‘statului special’ pentru regiunile separatiste.