Stare de urgenţă în California: Sute de case au fost evacuate după ce un pârâu s-a revărsat din cauza ploilor

Autoritățile din orașul San Jose, din nordul Californiei, au emis ordine sau recomandări de evacuare pentru peste 1.000 de locuințe, după ce un curs de apă umflat din cauza ploilor s-a revărsat și a provocat marți inundarea mai multor cartiere, relatează Reuters.

22 feb. 2017, 09:28
Stare de urgenţă în California: Sute de case au fost evacuate după ce un pârâu s-a revărsat din cauza ploilor

Cel de al treilea oraș din California ca mărime cu circa un milion de locuitori, San Jose a declarat stare de urgență după ce pârâul Coyote s-a revărsat după mai multe zile de ploi torențiale.

Apele pline de gunoaie ale viiturii au inundat mai multe cartiere din oraș, acoperind mașini parcate și udând zidurile caselor, în timp ce pompierii se deplasează în bărci gonflabile pentru a-i transporta în locuri uscate pe locuitorii izolați.

Circa 300 de locuințe au fost evacuate în cartierul Rock Springs, iar municipalitatea a cerut și locuitorilor altor 200 de case din cartierul Williams Street, aflat în aval de viitură, să-și părăsească gospodăriile, a declarat David Vossbrink, un purtător de cuvânt al primăriei.

După lăsarea întunericului, echipaje de pompieri au început să bată la ușile rulotelor din trei parcuri aflate în apropierea cursului de apă care s-a revărsat, cerându-le ocupanților să-și mute vehiculele în zone mai înalte. Potrivit lui Vossbrink, în zonă s-ar afla circa 600 de rulote.

Citeşte şi 20 de persoane au murit şi 4.000 au fost evacuate în urma unor inundaţii în Ecuador VIDEO

Într-o conferință de presă susținută marți, primarul Sam Liccardo a recunoscut că oficialii municipalității ar fi trebuit să se miște mai repede în evacuarea cartierului Rock Springs. „Stând aici astăzi și uitându-mă la un cartier care este complet inundat… nu am nicio îndoială că a existat un eșec de un anumit fel”, a spus edilul șef din San Jose. Oficialii municipalității nu dețin informații privind eventuale decese sau oameni dispăruți în urma inundației, a mai spus David Vossbrink, estimând că cel puțin 300 de locuințe au fost avariate de viitură.

Ultima serie de ploi torențiale care a lovit nordul Californiei duminică și luni a mai slăbit în intensitate marți, a anunțat Serviciul național meteorologic american. Potrivit meteorologilor, următoarea furtună puternică va lovi nordul Californiei în acest weekend.