Copilul de doi ani care a căzut într-un puţ se simte mai bine. Băieţelul a fost detubat şi respiră singur

Copilul de doi ani, care a căzut într-un puţ din judeţul Teleorman şi a fost scos după 10 ore, a putut fi detubat joi şi acum respiră spontan, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 17:29
Copilul de doi ani care a căzut într-un puţ se simte mai bine. Băieţelul a fost detubat şi respiră singur

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a precizat că Dănuţ, copilul de doi ani care a căzut într-un puţ în Teleorman şi a fost scos de salvatori după 10 ore, a putut fi detubat joi şi acum respiră spontan, fiind ţinut încă sub uşoară sedare.

„Vestea bună e că băiatul a putut fi detubat în cursul serii de ieri. A răspuns tratamentului aplicat pulmonar. Nu putem spune că e bine, respiră spontan cu masca de oxigen. S-a trezit, a plâns. Să sperăm că după un consultul neurologic să evolueze bine. Faptul că a răspuns în câteva zile… să sperăm că va merge bine, dar nu putem spune că e în afara pericolului. E în continuare la Terapie Intensivă, vor ajusta tratamentul în funcţie de starea lui. Sterea critică se menţine până va fi mai bine pulmonar. E un copil pe care îl auzi că nu respiră frumos, respiră mai greu. Faptul că a fost detubat e un lucru foarte bun. Copilul e in Terapie Intensiva, nu e în prezenţa părinţilor permanent, sunt în fiecare zi lângă el”, a declarat, miercuri dimineaţă, Raluca Alexandru.

Băieţelul este spitalizat în secţia de terapie intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a fost ţinut pe aparate pentru ca plămânul în care sunt germeni să îşi revină sub tratament cu antibiotic. Purtătorul de cuvânt al spitalului afirma că despre o eventuală ameliorare se va putea vorbi după o săptămână de tratament.

Băieţelul de doi ani, blocat peste zece ore într-un puţ, a fost salvat. Copilul a fost transportat în Capitală cu un elicopter VIDEO

Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat că băieţelul este un caz extrem de grav, fără precedent, cu risc de infecţie pulmonară, care ar putea cauza decesul, cu afectarea gravă a pielii din cauza frigului şi a umezelii, pentru că a stat mai bine de 10 ore cu jumătate de corp în apă.

„Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo. Vă daţi seama, aproape 11 ore într-un puţ îngust, în frig, cu jumătate din corp în apă, înghiţind apă despre care nu ştim nimic, mă refer la calitatea acesteia. Mi-aş dori şi eu, din toată inima, să spun copil salvat, aşa cum am spus de zeci de mii de ori în cazul copiilor cu arsuri grave, cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă, poate nici chiar ştiinţa. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar într-un caz fără precedent”, a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adăugat că, de multe ori, organismul copiilor a reacţionat peste aşteptări în situaţii grave precum arsurile, dar la copilul scos din puţ, peste suferinţa pulmonară gravă, cu risc de infecţie masivă, care ar putea cauza decesul, pielea sensibilă a micuţului a fost afectată grav de frig şi umezeală.

Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.