Starea de sănătate a celor şase răniţi internaţi la Spitalul Militar este bună

Starea generală de sănătate a celor șase militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte, răniți în accidentul rutier de joi, este bună, a anunțat sâmbătă, într-un comunicat, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila".

RomaniaTV.net
01 iul. 2017, 12:09
Starea de sănătate a celor şase răniţi internaţi la Spitalul Militar este bună

Pacienții sunt echilibrați hemodinamic și respirator, conștienți și cooperanți, orientați temporo-spațial, fără semne de deficit motor.

Cei șase militari răniți internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” sunt evaluați zilnic de către o echipă medicală multidisciplinară, constituită din medici specialiști în neurochirurgie, chirurgie toracică, ATI, ortopedie-traumatologie, oftalmologie și imagistică medicală.

„Toți pacienții sunt sub supraveghere medicală, urmând tratament pentru profilaxia durerilor, corticoterapie, antibioterapie, profilaxia ulcerului de stres și stabilizarea parametrilor biologici, fiind evaluați din punct de vedere neurologic, ortopedic și neurochirurgical, în evoluție. În funcție de evoluția stării de sănătate echipa medicală multidisciplinară va decide etapele tratamentului medical și de începere a programului de recuperare și a celui de asistență psihologică de specialitate”, se arată în comunicatul transmis de unitatea sanitară.

Joi seara, un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident în județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. Accidentul s-a soldat cu trei morți. Parchetul Militar a deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.