STAREA RĂNIŢILOR din Colectiv. Bănicioiu: În spitale mai sunt 133 de răniţi. 12 au fost externaţi

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat miercuri că în spitale mai sunt 133 de răniţi. "Este o mobilizare extraordinară. Sunt echipe noi de medici din Israel şi Turcia. Se face tot ce este posibil pentru a-i salva", a spus ministrul.

04 nov. 2015, 09:27
STAREA RĂNIŢILOR din Colectiv. Bănicioiu: În spitale mai sunt 133 de răniţi. 12 au fost externaţi

Sunt echipe noi din Israel şi Turcia. Se face tot ce este omeneşte posibil pentru a-i salva. La secţia de arşi de la Spitalul Floreasca sunt 65 de chirurgi. Sunt 133 de răniţi, a mai fost externat unu. Din cei 133 peste 80 sunt în stare critică. 12 au fost externaţi„, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii.

Potrivit ministrului Sănătăţii, există momentan rezervele necesare de sânge pentru victime.

Din punctul de vedere al donatorilor de sânge suntem organizaţi. Am făcut un apel pentru a fi asiguraţi pe această perioadă. Există toate rezerverele necesare de sânge. Toţi cer care vor să doneze sânge sau obiecte sanitare nu trebuie să vină cu ele la spital. Puteţi contacta Unifarm. Sângele din Moldova trebuie testat. Au venit 200 de unităţi„, a anunţat Bănicioiu.

Din străinătate am primit foarte multe idei de a sprijini medicii. Am primit oferte de a primi trimite medicale. Franţa ne ajută cu echipe medicale, cu materiale ne ajută colegii israelieni„, a mai spus ministrul.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea: Ponta şi-a depus mandatul. Primul-ministru va gestiona Guvernul până se va găsi o soluţie VIDEO

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. Psiholog: Durerea excesivă poate cauza leziuni la nivelul creierului