Starea răniţilor în accidentul de pe Austostrada Soarelui. Una dintre victime a murit la Spitalul Floreasca UPDATE

57 de persoane au fost rănite în accidentul de sâmbătă dimineaţa, de pe Austostrada Soarelui, unele suferind traumatisme foarte grave.

05 nov. 2016, 08:18
Starea răniţilor în accidentul de pe Austostrada Soarelui. Una dintre victime a murit la Spitalul Floreasca UPDATE

UPDATE O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, victima accidentului de pe autostrada A2 a murit, sâmbătă seară la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în urma unui stop cardio respirator, informează Ministerul Sănătăţii. Bilanţul ajunge astfel la patru persoane decedate.

UPDATE Cinci dintre persoanele rănite în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe autostrada A2 mai sunt internate la Spitalul Bagdasar Arseni, două având traumatism cranio-cerebral, două cu dignosticul de leziuni la coloana vertbrală. iar o alta fiind evaluată la Secţia Chirurgie.

Conform medicului Alexandru Taşcu, şeful Secţiei Neurochirurgie, iniţial în spital au fost aduşi 14 răniţi. Şapte dintre aceştia au fost transportaţi direct de la locul accidentului, iar alţi şapte au fost aduşi de la spitalul din Lehliu. Cinci au rămas internaţi, iar şapte au refuzat internarea. Printre victimele aduse la Spitalul Bagdasar Arseni s-au aflat şi doi copii, unul dintre ei fiind trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Medicul a precizat că cei rămaşi la spital „nu par a avea un prognostic nevaforabil”.

Alte cinci persoane rănite în urma accidentului de pe A2, aflate la Spitalul Universitar, sunt în stare bună şi ar putea fi externate. Cele cinci persoane, doi bărbaţi şi trei femei, au fost evaluate şi ar putea părăsi spitalul, a declarat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Leonard Grecescu.

La Spitalul Floreasca au mai rămas internaţi şase răniţi, doi în stare gravă. Unul dintre aceştia se află la Terapie Intensivă, iar un altul a fost operat. Doi copii, aduşi tot la Floreasca, au fost transferaţi la Spitalul Grigore Alexandresxcu, starea lor fiind stabilă.

În Spitalul Pantelimon sunt internaţi cinci răniţi, la Spitalul Elias se află 4 persoane, una fiind intubată, iar la Spitalul Sf. Ioan au fost duse trei dintre victimele accidentului.

Alţi răniţi sunt la Spitalul din Lehliu, existând posibilitatea ca, în urma evaluării medicale, unii dintre aceştia să fie aduşi la Bucureşti.

UPDATE La Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală au mai rămas internați trei răniți în accidentul rutier care a avut loc sâmbătă pe autostrada A2, a precizat managerul unității sanitare, Gheorghe Popescu.

Este vorba despre un bărbat de 22 de ani, cu politraumatism, contuzie splină, fractură falanga distală mâna stângă, ce se află sub supraveghere la Secția ATI, un bărbat de 35 de ani care are o plagă scalp și o femeie care a fost transferată de la Spitalul Județean Ilfov, în vârstă de 56 de ani, care are fractură pol inferior rotulă stânga, fractură deschisă genunchi stâng, a fost internată la Ortopedie și va fi operată.

Potrivit managerului unității medicale, celelalte două persoane aduse la Spitalul „Sf. Pantelimon” au refuzat internarea.

În schimb, la Spitalul de Urgență Floreasca se mai află internați șase răniți în accidentul de sâmbătă.

„Doi răniți sunt în stare gravă, au suferit politraumatisme. Este vorba de o femeie care se află pe Secția de terapie intensivă și un bărbat în sala de operație. Alți patru răniți se află internați pe secții în stare stabilă”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca.

Accidentul s-a produs la ora 08.37, iar până la ora 10 toate victimele fuseseră preluate de ambulanţe. Toate spitalele din Bucureşti, Ialomiţa şi Călăraşi au fost în alertă, răniţii fiind împărţiţi între ele, în funcţie de gravitatea traumatismelor.

Potrivit România TV, care îl citează pe Cristi Grasu, de la Ambulanţă, între cei 57 de răniţi sunt persoane cu traumatisme foarte grave, precum fracturi de coloană şi traumatisme craniene.

Citeşte şi Tragedie rutieră pe Autostrada Soarelui. Patru morţi şi 35 de răniţi, traficul este blocat până la ora 13 FOTO

13 victime au fost transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar 11 – la Spitalul Floreasca din Capitală. Totodată, 5 răniți au fost transportați la Spitalul Sf. Pantelimon, 5 — la Spitalul Universitar, 4 — la Spitalul Elias, iar 3 — la Spitalul Sf. Ioan, potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a DSU.

Toți cei nouă răniți în accidentul rutier produs sâmbătă pe A2 și care au fost internați la Spitalul Bagdasar Arseni din București sunt conștienți și stabili, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Florin Bică. Potrivit acestuia, doi din cei nouă răniți sunt copii. Medicul a precizat că mai sunt așteptați să vină la Bagdasar Arseni încă cinci răniți de la Spitalul din Lehliu Gară.

La Spitalul Floreasca din Capitală sunt internate șase persoane rănite în accidentul de pe autostrada A2, dintre care două sunt în stare mai gravă, a declarat medicul primar Cristian Pandrea de la UPU-SMURD București. „La spitalul nostru au fost aduse 11 persoane și până în acest moment au fost internate șase, dintre care două sunt în stare mai gravă. O pacientă este internată în secția de terapie intensivă și un pacient se află în sala de operații în acest moment, ceilalți sunt internați pe secțiile de chirurgie și ortopedie„, a precizat medicul.

Persoanele rănite sâmbătă în accidentul de pe A2 care au fost internate la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București sunt conștiente și în stare stabilă, a precizat managerul unității medicale, Gheorghe Popescu. Inițial, la Spitalul „Sf. Pantelimon” au ajuns 4 persoane rănite în accidentul de pe A2, ulterior fiind internată aici și o a cincea victimă, care fusese dusă inițial la Spitalul Județean Ilfov, cu plagă genunchi stâng.

Ceilalți pacienți răniți în accident și internați în această unitate medicală au traumatisme cranio-cerebrale, unul — un bărbat de 35 de ani — având și o plagă scalp, contuzie umăr drept.

Peste 100 de salvatori au intervenit, sâmbătă, la accidentul rutier produs pe autostrada A2, la kilometrul 67, în care au murit trei persoane, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)S.

Potrivit sursei citate, în accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion.

Totodată, în accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul.

În cazul acestui accident, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis un dosar penal, iar potrivit datelor actuale încadrarea este de ucidere din culpă și vătămare corporală, însă nu au fost identificați deocamdată cei vinovați.