Stare de urgenţă prelungită cu alte trei luni

Autorităţile  vor prelungi starea de urgenţă pentru încă trei luni cu scopul de a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, a relatat, marţi, agenţia de presă Mena, citată de site-ul Reuters.

03 ian. 2018, 05:26
Stare de urgenţă prelungită cu alte trei luni

Autorităţile de la Cairo vor prelungi starea de urgenţă din Egipt pentru încă trei luni cu scopul de a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, a relatat, marţi, agenţia de presă Mena, citată de site-ul Reuters.

Iniţial, Egiptul a instituit starea de urgenţă în luna aprilie a anului 2017, după două atacuri teroriste comise asupra unor lăcaşuri de cult, soldate cu 45 de morţi. Starea de urgenţă a fost prelungită în lunile iulie şi octombrie.

Abdel Fattah al-Sisi, preşedintele Egiptului, a semnat marţi decretul pentru prelungirea stării de urgenţă.

Prelungirea stării de urgenţă are rolul de a permite forţelor de securitate să aplice măsurile necesare pentru a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, precum şi pentru asigurarea securităţii în toate zonele ţării.

Egiptul se luptă cu militanţi reţelei jihadiste Stat Islamic, ce au o prezenţă masivă în Sinaiul de Nord. Conflictul dintre militanţi islamişti şi autorităţile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi, un membru al organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană.