Stare de urgenţă prelungită cu alte trei luni

Publicat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 07:26 // Actualizat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 07:26 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile  vor prelungi starea de urgenţă pentru încă trei luni cu scopul de a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, a relatat, marţi, agenţia de presă Mena, citată de site-ul Reuters.

Autorităţile de la Cairo vor prelungi starea de urgenţă din Egipt pentru încă trei luni cu scopul de a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, a relatat, marţi, agenţia de presă Mena, citată de site-ul Reuters.

Iniţial, Egiptul a instituit starea de urgenţă în luna aprilie a anului 2017, după două atacuri teroriste comise asupra unor lăcaşuri de cult, soldate cu 45 de morţi. Starea de urgenţă a fost prelungită în lunile iulie şi octombrie.

Abdel Fattah al-Sisi, preşedintele Egiptului, a semnat marţi decretul pentru prelungirea stării de urgenţă.

Prelungirea stării de urgenţă are rolul de a permite forţelor de securitate să aplice măsurile necesare pentru a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, precum şi pentru asigurarea securităţii în toate zonele ţării.

Egiptul se luptă cu militanţi reţelei jihadiste Stat Islamic, ce au o prezenţă masivă în Sinaiul de Nord. Conflictul dintre militanţi islamişti şi autorităţile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi, un membru al organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană.

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cairo Egipt frăţia musulmană
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
22 Oct
noapte 11 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H