Statele Unite luptă împotriva schimbărilor climatice

Cea mai mare putere a lumii, dar şi unul dintre cei mai mari poluatori, a anunţat reduceri mai mari ale emisiilor de gaze cu efect de seră şi folosirea surselor de energie regenerabilă.

03 aug. 2015, 20:26
Statele Unite luptă împotriva schimbărilor climatice

Schimbările climatice sunt cea mai mare ameninţare la adresa viitorului omenirii, a averizat Barack Obama, în discursul rostit la Casa Albă.

„Nimic nu ameninţă mai mult viitorul nostru, viitorul generaţiilor viitoare, decât schimbările climatice. Oamenii schimbă planeta într-un mod periculos. Nivelul dioxidului de carbon, cel care încinge atmosfera, este mai ridicat decât a fost în 800.000 de ani. 2014 a fost cel mai fierbinte an din istoria planetei şi am tot bătut recorduri în materie de ani cu căldură excesivă, în ultimul deceniu”, a declarat preşedintele american Barack Obama, potrivit România TV.

Citeşte şi Producţia de cafea este în PERICOL din cauza SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Potrivit Planului american de energie curată, centralele electrice de pe teritoriul SUA vor trebui să-şi reducă emisiile de carbon cu 32% în 2030 faţă de nivelul din 2005. Iar reducerea emisiilor de dioxid de carbon se va face prin folosirea energiilor regenerabile, solare sau eoliene.

Şeful Casei Albe a subliniat că aceste măsuri se impun acum.