Statele Unite trimit încă 3.000 de soldaţi în Afganistan

Aproximativ 3.000 de soldați americani au fost desfășurați suplimentar în Afganistan, în conformitate cu noua strategie a președintelui Donald Trump pentru această țară devastată de război, a anunțat joi Pentagonul.

17 nov. 2017, 06:00
Statele Unite trimit încă 3.000 de soldaţi în Afganistan

Ministerul american al Apărării evaluase până în prezent numărul soldaților americani în Afganistan la 11.000, dar Casa Albă a aprobat trimiterea întăririlor cerute de generalul american John Nicholson care conduce misiunea NATO în Afganistan.

„Tocmai am încheiat trimiterea de întăriri în Afganistan”, a declarat un responsabil din cadrul statului-major american, generalul Kenneth McKenzie, în cursul unui briefing de presă. „Noile cifre pentru Afganistan sunt de aproximativ 14.000” militari, a adăugat el.

Trupele trimise ca întăriri vor avea ca misiune să antreneze și să acorde asistență armatei afgane care întâmpină dificultăți în lupta împotriva talibanilor, potrivit Agerpres.

Generalul John Nicholson a făcut cunoscut că are nevoie de 16.000 de oameni în total în Afganistan, iar celelalte țări din NATO și-au luat angajamentul să își suplimenteze la rândul lor contingentele în această țară.

Pe lângă întăririle pe teren, noua strategie a lui Donald Trump în Afganistan prevede o prezență militară americană nelimitată în această țară, în timp ce predecesorul său Barack Obama ordonase o retragere progresivă și cu date bine stabilite.

În urmă cu șapte ani, în punctul culminat al războiului, Statele Unite numărau 100.000 de soldați în Afganistan.