Staţie de autobuz, prăbuşită peste o familie cu patru copii

Patru copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 6 ani au fost răniţi, vineri, după ce a căzut peste ei structura şi copertina metalică a unei staţii de autobuz de la periferia municipiului Dej, judeţul Cluj, la locul incidentului intervenind o ambulanţă SMURD.

18 mai 2018, 16:10
Staţie de autobuz, prăbuşită peste o familie cu patru copii

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, vineri, că cei mici au fost transportaţi la spitale din Dej şi Cluj-Napoca pentru investigaţii medicale.

„Am intervenit cu o ambulanţă SMURD în cazul a patru copii peste care a căzut structura şi copertina metalică a unei staţii de autobuz din Dej. Copiii erau conştienţi şi au vârste de 4 luni, 2 ani, 4 ani şi 6 ani. Cei doi copii mai mari au fost transportaţi la Spitalul Municipal Dej pentru investigaţii medicale iar ceilalţi doi mai mici la UPU Pediatrie Cluj-Napoca, toţi prezentând traumatisme”, a spus Biriş.

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a declarant, la rândul său, că incidentul a fost cauzat de tatăl copiilor care s-ar fi prins de structura metalică a staţiei de autobuz situată la periferia oraşului.

„Este vorba despre o familie de romi – soţ, soţie şi patru copii, iar soţul s-ar fi prins de structura metalică a staţiei, care era slăbită într-o parte, iar aceasta s-a rupt şi a căzut. Copiii nu sunt în stare gravă, am verificat la spital”, a spus Morar.

Reprezentanţii IPJ Cluj au precizat că stâlpii metalici de susţinere a copertinei erau ruginiţi, iar uzura avansată a acestora a dus la prăbuşirea copertinei.