Statistică alarmantă în Italia: Românii, imigranţii care provoacă cele mai multe accidente rutiere

Românii sunt imigranţii care provoacă cele mai multe accidente rutiere în Italia. Raportul a fost publicat de Automobil Club Italia.

23 oct. 2014, 09:22
Statistică alarmantă în Italia: Românii, imigranţii care provoacă cele mai multe accidente rutiere

Românii au făcut 4.753 de accidente în Italia, în anul 2012, potrivit unei statistici realizate de Automobil Club Italia. Ei se află pe primul loc al unui clasament sumbru al autorităţilor din Peninsulă privind imigranţii implicaţi în accidente. Românii sunt urmaţi de albanezi, cu 3504 accidente. Potrivit poliţiei italiene, românii care iau carnetul în ţara de origine învaţă alte reguli de circulaţie şi sunt obişnuiţi cu alte condiţii de trafic, aşa că le vine foarte greu să se adapteze în Peninsulă.

De altfel raportul Automobil Club Italia atrage atenţia asupra străzilor nesigure din ţară. În 2012 s-au înregistrat în medie două accidente pe oră, iar o persoană a murit la fiecare 36 de ore. Şoselele care au făcut cele mai multe victime au fost cele din Roma.

Raportul vine după ce un român de 40 de ani, cu antecedente penale, a lovit în plin într-un scuter, în capitala italiană. Un bărbat de 38 de ani şi fiul său de şapte ani, care se aflau pe scuter, au murit.

La începutul lunii, un alt român, beat, a luat o curbă cu viteză şi a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea. Autoturismul a lovit în plin un scuter pe care se aflau doi adolescenţi italieni, în vârstă de 16 ani. Ei au fost duşi de urgenţă la spital şi se află încă în stare gravă.