Staţiunea bulgară Bansko, cumpărată de o legendă a schiului mondial. Marc Girardelli susţine că e noul proprietar

Fostul mare schior Marc Girardelli a anunţat, marţi, că este proprietarul staţiunii de schi Bansko din Bulgaria.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 14:49
Staţiunea bulgară Bansko, cumpărată de o legendă a schiului mondial. Marc Girardelli susţine că e noul proprietar

Am cumpărat compania Ulen în 2016. Aparţinea unui fond, de acolo am cumpărat-o„, a declarat, într-un interviu acordat postului Nova, sportivul născut în Austria, dar care a reprezentat Luxemburgul în cariera sportivă.

El a precizat că a achiziţionat staţiunea la un preţ „interesant”. „Erau multe zgomote negative, creând o atmosferă negativă la Bansko, iar asta a obligat fondul să vândă„, a adăugat el, refuzând să ofere alte detalii din motive de confidenţialitate.

În vârstă de 55 de ani, Marc Girardelli a câştigat de cinci ori în carieră Cupa Mondială (1985, 1986, 1989, 1991, 1993). În palmaresul său mai figurează patru medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz, la Campionatele Mondiale şi două medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Albertville din 1992, în probele de slalom uriaş şi super-G.

Bansko a cunoscut din 2000 o dezvoltare intensă, dar controversată. Dezvoltatorii au fost acuzaţi de lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte managementul staţiuni şi de faptul că infrastructura a fost construită afectând mediul înconjurător. Din 2008, Bansko găzduieşte etape din Cupa Mondială la schi. În 22 şi 24 februarie 2019, în staţiunea bulgară sunt programate trei etape din circuitul masculin, una de combinată, una de slalom uriaş şi alta de slalom superuriaş.