Staţiunea Sinaia a câştigat titlul „Oraşul Reciclării 2015”

Stațiunea prahoveană Sinaia a câștigat ediția de anul acesta a competiției "Orașul Reciclării", la care au participat 46 de municipii și orașe, în Sinaia urmând a fi amenajat un parc cu mobilier realizat din materiale refolosite.

08 oct. 2015, 19:05
Staţiunea Sinaia a câştigat titlul „Oraşul Reciclării 2015”

Pe parcursul competiției au fost colectate separat în acest oraș 72.240 de kg de deșeuri de ambalaje, în stațiune existând 80 de containere colorate amplasate în acest sens, potrivit unui comunicat de presă emis, joi, de Primăria Sinaia.

„La debutul competiției, spuneam că, prin această campanie, Sinaia poate deveni cel mai civilizat și curat oraș din România doar cu implicarea și ajutorul locuitorilor săi. Sunt foarte mândru de câștigarea acestui premiu și sper ca împreună să facem tot ceea ce este necesar pentru ca, în orașul nostru, colectarea selectivă să devină o prioritate și un exemplu de bună practică”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Vlad Oprea.

Pe lângă obținerea titlului „Orașul Reciclării 2015”, Sinaia va avea un parc tematic în care va fi amplasat mobilier realizat din materiale reciclabile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mădălina Roșu, parcul va fi amenajat cel mai probabil în primăvara anului viitor, investiția de 12.000 de euro fiind suportată de organizatorii competiției.

Locul al II-lea în competiția „Orașul Reciclării” a fost obținut de municipiul Mediaș, iar Câmpia Turzii s-a clasat pe locul al III-lea.

Citeşte şi Sinaia şi serpentinele din Carpaţi, promovate într-un episod al emisiunii „Fifth Gear”