Statul Haiti, lovit de o furtună puternică. Toate zborurile locale au fost anulate

Autoritățile din Haiti au plasat luni țara în stare de alertă roșie și au anulat toate zborurile locale odată cu apropierea unei perturbații atmosferice puternice care s-ar putea transforma rapid într-o furtună tropicală.

02 aug. 2016, 05:51
Statul Haiti, lovit de o furtună puternică. Toate zborurile locale au fost anulate

În fața amenințării de ploi abundente, însoțite de furtuni și rafale de vânt asociate cu trecerea celui de al 20-lea val de furtuni tropicale din acest sezon, guvernul haitian a cerut populației să fie precaută.

Zborurile locale din și către toate aeroporturile din țară, inclusiv din și către capitala Port-au-Prince, sunt interzise până la o notificare ulterioară, au declarat autoritățile locale.

Riscurile de alunecări de teren, de căderi de stânci și de inundații sunt deosebit de mari în Haiti, țara cea mai săracă din Caraibe.

Autoritățile din domeniul sănătății se tem, de asemenea, de reapariția holerei din cauza acestui nou episod de ploi abundente.

În urma ploilor torențiale de săptămâna trecută, cinci oameni au murit, iar alte 20 au fost infectate din cauza holerei, o boală infecțioasă bacteriană foarte gravă, care este cauzată de vibrionul holeric ‘Vibrio cholerae’.

Republica Dominicană vecină cu statul Haiti a fost, de asemenea, afectată de trecerea furtunii.