Statul Islamic a făcut publice imaginile de la ambuscada în care militari americani au fost ucişi

Publicat: Luni, 05 Martie 2018 09:11 // Actualizat: Luni, 05 Martie 2018 09:15 // Sursa: romaniatv.net

Gruparea Statul Islamic a difuzat o înregistrare video care ar surprinde ambsucada din Niger, în octombrie, în care au fost ucişi patru militari americani.

Videoclipul constă în secvenţe filmate, inclusiv imagni suprinse de o cameră de pe casca unuia dintre militari. Clipul sugerează că atacul a fost comis de combatanţi din SI.

Clipul începe cu imagini în care presupuşi membri ai gruupării Jamaat Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM) jură credinţă liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi.

Acest jurământ de credinţă a fost dezvăluit luna trecută de analişti, însă nu a fost promovat de SI pe Telegram.

Uciderea militarilor a provocat o polemică după ce văduva unuia dintre ei a dezvăluit că preşedintele american Donald Trump a făcut-o să plângă atunci când a sunat-o să-i transmită condoleanţe, sugerând că soţul ei ”ştia în ce s-a angajat”.

În imagini apar militaţi înarmaţi într-o zonă deşertică, îndreptându-se către locul ambuscadei, potrivit BBC Monitoring.

Urmează imagini care par că au fost filmate de unul dintre militarii americani. Clipul conţine, de asemenea, imagini din timpul unui aparent schimb de focuri între militarii americani şi atacatori.

În clip apar imagini cu un militar american mort. Luptele continuă, iar ceilalţi militari sunt ucişi, inclusiv cel care filma.

Era neclar de ce a fost amânată până acum difuzarea înregistrării, într-o publicaţie IS, pe aplicaţia Telegram.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6480
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H