Statul Islamic este în război cu talibanii

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și talibanii și-ar fi declarat război, a afirmat Nabi Jan Mullahkil, șeful poliției din provincia Helmand (sudul Afganistanului) într-un interviu pentru Mashaal Radio, citat de agenția afgană de presă Khaama.com, citată de Agerpres. 

21 apr. 2015, 10:24
Statul Islamic este în război cu talibanii

În interviu, el a spus că intrat în posesia unor documente, care menționează că cele două grupări și-au declarat război, după ce în trecut au avut diferende în conflicte minore.

Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi declarat despre mollahul Omar, conducătorul talibanilor, că este ‘un lord al războiului analfabet’. Al-Baghdadi ar mai fi spus că acesta nu merită nicio credibilitate politică sau spirituală, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Irak: CREIERUL grupării STATUL ISLAMIC ar fi fost ucis. Era un colaborator apropiat al lui Saddam Hussein

Pe de altă parte, talibanii au primit ordin din partea căpeteniilor lor să nu lase Statul Islamic să-și înfigă steagul negru în Afganistan.

În acest context, șeful poliției din Helmand a sugerat că atunci când problema negocierilor de pace între guvern și talibani intră în discuție, apar noi grupuri, precum Statul Islamic, care încearcă să mențină starea de război în Afganistan.