Statul Islamic pregăteşte atacuri la Disneyland, în Paris şi pe Champs Elysee pentru 1 Decembrie

Celule teroriste ale Statului Islamic pregătesc atacuri teroriste la Paris, la Disneyland şi pe Champs Elysees, cu ocazia începerii sărbătorilor de Crăciun, unde se organizează târguri de sărbători. .

24 nov. 2016, 21:28

Membrii unei celule teroriste al Statuli Islamic care au fost arestaţi săptămâna trecută în Franţa plănuiau să lanseze atacuri teroriste de 1 Decembrie la Diyneyland şi pe Champs Elysees. Şapte suspecţi jihadişti fracezi, marocani şi afgani au fost arestaţi la Strasbourg şi Marsilia într-o serie de raiduri coordonate, sâmbătă seara. Doi dintre suspecţi au fost eliberaţi ulterior.

Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ofiţerii francezi au monitorizat în permanenţă celula suspecţilor mai bine de opt luni.

Suspecţii plănuiau să atace şi serviciile de contrainformaţii, cartierul general al serviciilor de investigaţii şi un tribunal, informează Reuters.

Ţintele şi data atacului au fost descoperite pe un smartphone, au informat surse din cadrul poliţieifranceze.

Citeşte şi Un britanic a recunoscut că a ajutat un suspect în atentatele din Paris şi Bruxelles

Surse din securitate au confirmat că unii dintre suspecţi au luptat în Siria şi că aveau legături cu celule ale Statului Islamic care au fost active şi în cadrul atentatelor din Paris, din noiembrie 2015, în urma cărora au fost ucise 130 de persoane. Aceleaşi surse au confirmat şi faptul că, în timpul raidurilor poliţiei, s-au descoperit două pistoale, un pistol automat, o mitralieră şi materiale de propagandă ale ISIS.

În total, de la începutul acestui an şi până acum au fost arestate 418 persoane în Franţa suspectate de legături cu reţele teroriste, inclusiv 43 de persoane numai în luna noiembrie.