Statul Islamic revendică atacul de la concertul din Las Vegas

Reţeaua teroristă Stat Islamic a prezentat ceea ce ar fi numele de gherilă a autorului atacului din oraşul american Las Vegas, deşi autorităţile americane susţin că asasinul nu avea nicio legătură cu terorismul internaţional.

03 oct. 2017, 12:23
Statul Islamic revendică atacul de la concertul din Las Vegas

 Potrivit organizaţiei teroriste Stat Islamic, Stephen Paddock, bărbatul în vârstă de 64 de ani care a ucis cel puţin 59 de persoane şi a rănit alte peste 500 la un concert din Las Vegas, avea numele de gherilă Abu Abdul Bar Al-Amrekini, informează site-ul israelian de informaţii militare DebkaFile.

Reţeaua teroristă sunnită susţine că autorul atacului se convertise la islam acum câteva luni şi efectuase activităţi de monitorizare a zonei înainte de a comite atacul la concertul din Las Vegas, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Cum a ajuns Stephen Paddock cel mai mare criminal în masă al Americii de astăzi

Atacul armat din oraşul american Las Vegas nu are nicio legătură cu terorismul internaţional, anunţă Biroul Federal de Investigaţii, în contextul în care masacrul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic. „Până în acest moment, nu a fost depistată nicio legătură între acest atac şi vreun grup terorist internaţional”, a declarat agentul FBI Aaron Rouse, coordonatorul anchetei.