Statul oferă teren GRATUIT pentru tinerii care vor să îşi construiscă o casă. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Statul oferă teren gratuit pentru tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să îşi construiască o casă. Pentru a putea fi eligibili, aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii. 

14 nov. 2016, 04:08
Statul oferă teren GRATUIT pentru tinerii care vor să îşi construiscă o casă. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Acestia pot solicita administratiei publice de care apartin sa primeasca 1.000 de mp, unde îsi pot ridica o casa.
Ei au însa obligatia sa înceapa construirea locuintei în maximum un an.

Cea care reglementeaza atribuirea suprafetei de teren este Legea 15/2003.

Aceste suprafete de teren pe care ar trebui sa le primeasca tinerii care solicita fac parte din domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale.

Unul dintre aspectele pentru care cei care se încadreaza în aceeasta categorie, dar nu solicita ajutor, este pentru ca nu cunosc detalii despre acest lucru.

Astfel cei care vor sa ceara ajutor din partea autoritatilor locale de care apartin trebuie sa stie urmatoarele lucruri, potrivit Adevarul.

– Trebuie împlinita vârsta de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum si la data rezolvarii acesteia nu au avut sau nu detin în proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atât în localitatea în care se solicita atribuirea în folosinta a unui teren, cât si în alte localitati.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unitatii administrativ-teritoriale în care solicitantul îsi are domiciliul si va fi însotita de urmatoarele documente:

– copie de pe certificatul de nastere

– copie de pe actul de identitate;

– declaratia solicitantului, pe propria raspundere, ca nu detine sau ca nu a detinut în proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte.