STEAUA-DINAMO, la concurenţă cu multe derby-uri în Europa

Steaua - Dinamo nu este singurul derby care se dispută în acest weekend în fotbalul european, notează site-ul UEFA, care aminteşte meciurile de tradiţie ce vor avea loc zilele viitoare în campionatele Germaniei, Olandei, Spaniei, Greciei, Italiei şi Franţei.

28 feb. 2014, 15:20
STEAUA-DINAMO, la concurenţă cu multe derby-uri în Europa

Steaua – Dinamo este doar un derby din Europ. Bayern Munchen – Schalke 04 va fi sâmbătă, capul de afiş al etapei din Bundesliga. Bayern, lider cu un avans de 19 puncte, a câştigat toate cele cinci meciuri din retur. Aflată pe locul 4, Schalke a obţinut 13 puncte din 15 posibile, însă are moralul zdruncinat după ce a fost umilită în această săptămână de Real Madrid în Liga Campionilor, 1-6 pe teren propriu. De la gazde lipseşte Thomas Muller, accidentat, iar la oaspeţi sunt incerţi Sead Kolasinac, Kevin-Prince Boateng, Roman Neustaedter şi Felipe Santana.

În Olanda are loc duminică De Klassieker, Feyenoord – Ajax. Gazdele sunt pe locul 4, la 9 puncte de marea rivală, care este lider. Feyenoord speră să câştige şi să se repoziţioneze în cursa pentru titlu, în care mai sunt implicate Twente şi Vitesse.

În Spania se întâlnesc duminică marile forţe ale Madridului, Atletico, locul 3, jucând acasă cu liderul Real. Atletico a câştigat în tur, în octombrie, dar a fost demolată recent de Real în semifinalele Cupei Regelui, cu scorul general de 5-0. Echipa antrenată de Diego Simeone are patru înfrângeri în ultimele şase meciuri, dar speră să revină în formă. Real, care tocmai a demolat-o pe Schalke, este neînvinsă în ultimele 15 meciuri de campionat, din care a câştigat 13, iar Cristiano Ronaldo avertizează că ‘venim să câştigăm pe Vicente Calderon’.

Tot duminică, în Grecia, Olympiakos Pireu, într-una dintre cele mai bune perioade din istoria clubului, va evolua acasă cu Panathinaikos, care nu se regăseşte de mai mult timp. Olympiakos va câştiga în mod sigur un nou titlu de campioană, având 20 de puncte avans faţă de a doua clasată, PAOK Salonic, în timp ce oaspeţii de duminică sunt la 27 de puncte. Zilele trecute, Olympiakos a reuşit o victorie de senzaţie în Liga Campionilor, 2-0 cu Manchester United, dar Panathinaikos speră într-un rezultat favorabil.

Duminică se dispută în Serie A derby-ul AC Milan – Juventus. Cu 21 de victorii în 25 de etape, ‘Bătrâna Doamnă’ pare să se îndrepte spre al treilea titlu consecutiv de campioană. Fundaşul lui Milan, Daniele Bonera, spune că echipa sa ‘nu se teme’ de lider înaintea meciului de pe San Siro. Rossonerii ocupă locul 9 şi au câştigat patru din cele şapte meciuri de campionat de când Clarence Seedorf l-a înlocuit pe banca tehnică pe Massimiliano Allegri. La Milan este incert Mario Balotelli, accidentat la umăr, iar Juve nu va conta pe Arturo Vidal, suspendat.

Tot în Franţa are loc duminică un meci de prestigiu, Paris Saint-Germain – Olympique Marseille. PSG este lider şi are 18 puncte mai mult decât Marseille, care speră totuşi într-un rezultat bun. ‘Mergem cu încredere la Paris, gândindu-ne că orice este posibil’, a spus fundaşul oaspeţilor, Rod Fanni.