Steaua n-are motive să se plângă. O echipă a parcurs 15.000 km ca să joace un meci în campionat

Meciul FC Baltika (Kaliningrad) - FC Luch Energiya (Vladivostok) a consemnat cea mai lungă deplasare din istoria fotbalului, pentru un meci de campionat. Nu mai puţin de 32 de ore, dus-întors, au zburat jucătorii de la Vladivostok, pentru a juca un simplu meci de 90 de minute, programat în liga a doua din Rusia.

26 nov. 2015, 17:20

Distanţa de la Vladivostok la Kaliningrad, enclava rusă dintre Polonia şi Lituania, la Marea Baltică, este de 7.400 km. Este echivalentul distanţei de la Madrid la Havana, capitala Cubei, iar fotbaliştii de la Valdivostok au parcurs-o pentru a juca un meci cu FC Baltika, în campionatul celei de-a doua ligi din Rusia. În total, aproape 15.000.

Potrivit unei infografii realizate de cotidianul spaniol Marca, la finalul campionatului, fotbaliştii de la Luch Energya ar acumula un total de peste 100.000 km parcurşi, echivalentul a trei tururi ale lumii.

Ca o ironie a sorţii, este de remarcat faptul că Luch Energya a pierdut meciul jucat în deplasarea de la Kaliningrad la scor de neprezentare, 0-3.

Secvenţe de la meciul FC Barlika-Luch Energya: