SCENARIU SUMBRU: Steaua riscă excluderea din Europa din cauza condamnării lui Mihai Stoica

Steaua riscă EXCLUDEREA din Europa din cauza dosarelor penale în care sunt implicaţi patronul Gigi Becali şi managerul general al clubului, Mihai Stoica.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 14:58
SCENARIU SUMBRU: Steaua riscă excluderea din Europa din cauza condamnării lui Mihai Stoica

Steaua riscă EXCLUDEREA din Europa. In iunie, campioana Romaniei a evitat in ultimul moment excluderea din Liga, urmare a implicarii echipei in „Dosarul Valiza”. Condamnat de justitia romana, Gigi Becali a tras dupa el si clubul de fotbal, iar avertismentul dat atunci de UEFA poate avea efecte tocmai in aceasta primavara. „ UEFA ne-a dat un an de excludere, insa cu suspendare. Aceasta pedeapsa se va activa doar daca vom fi implicati intr-un caz similar (n.n. – de coruptie) in urmatorii cinci ani”, anunta Mihai Stoica, mandru nevoie mare de triumful avut la Nyon.

Prima mutare ŞOC la FRF: Laurenţiu Reghecampf la echipa nationala! 

Ce se întâmplă cu Steaua după condamnarea lui MM Stoica. Reghe a făcut planul cu Becali!

„FC Steaua Bucureşti nu va putea evolua în vreo cupă europeană în care se va califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani”, se arată în comunicatul postat atunci pe site-ul oficial al UEFA, care a deschis o procedură disciplinară după sentinţa ÎCCJ în dosarul „Valiza”. Campioana României risca excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului de corupţie în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. În plus, managerul general al clubului, Mihai Stoica, a fost condamnat într-un nou scandal de corupţie care are legătură cu fotbalul. 

„Managerul Stelei a fost condamnat? Mulțumim de informație, vom analiza și noi situația. Mai multe nu avem ce să vă comunicăm acum”, au declarat oficialii UEFA, citați de Gazeta Sporturilor. Mihai Stoica a fost implicat în acte de corupţie înainte de a fi manager la Steaua, dar condamnarea poate fi considerată circumstanţă agravantă la dosarele de corupţie ale lui Gigi Becali. 

Sebastian Bodu: „Gura mare a lui Becali i-a trimis pe greii fotbalului la închisoare”

Iar organismul european a arătat deja în toamnă, în cazurile Fenerbahce și Metalist Harkov, că nu glumește cu astfel de chestiuni, excluzând cele două cluburti din cupele europene pentru două sezoane.

Dincolo de acest risc, Steaua este afectată și de faptul că nu mai puțin de opt din jucătorii săi au rămas fără impresar, odată cu trimiterea la închisoare a fraților Ioan și Victor Becali (Alexandru Chipciu, Cristian Tănase, Florin Gardoș, Mihai Pintilii, Gabriel Iancu, Ionuț Neagu, Alexandru Târnovan). Mai mult, faptul că cei doi au dispărut „din peisaj” afectează afacerile clubului din Ghencea care, prin intermediul celor doi agenți extrem de cunoscuți și de influenți la nivel european, a obținut peste 15 milioane de euro, din vânzările lui Bogdan Stancu, Vlad Chiricheș sau Raul Rusescu, printre alții.

DOSAR TRANSFERURI: Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE ÎN DOSARUL TRANSFERURILOR.

Povestea a fost facuta publica de jurnalistii cotidianului „Ziarul de Iasi”. Citand surse din cadrul DIICOT Iasi, acestia au dezvaluit ca pana si celebrii frati Sile si Nutu „Camataru” foloseau clubul Steaua pentru „albirea” banilor obtinuti din afaceri ilegale. Mecanismul folosit de „Gigi Becali&friends” era unul simplu: „ Una dintre metode ar fi fost cea a creditarii fictive a unor firme de catre Becali, pentru ca, dupa aceea, acesta sa solicite inapoi si chiar sa obtina respectivele sume virtuale. In raportul Oficiului National de Combatere si Prevenire a Spalarii Banilor s-ar face referire si la Steaua, club bagat de Becali in filiera spalarii de bani. Exista informatii chiar ca ar fi fost efectuate tranzactii suspecte intre Steaua si Avicola.

Citeşte întreg scandalul:

GIGI BECALI, dosar-BOMBĂ: este implicat în crimă organizată şi spălare de bani: riscă alţi 15 ani după gratii