Steaua, umilită acasă de Rosenborg, în Liga Europa. Calificarea în grupe este compromisă

STEAUA ROSENBORG 0-3. Steaua a pierdut la scor prima manşă din play-off-ul Ligii Europa, iar aventura sa europeană pare să se încheie prematur anul acesta, săptămâna viitoare, în Norvegia.

20 aug. 2015, 11:24
Steaua, umilită acasă de Rosenborg, în Liga Europa. Calificarea în grupe este compromisă

Steaua Bucureşti, campioana României, a fost surclasată cu scorul de 3-0 (0-0) de echipa norvegiană Rosenborg Trondheim, într-o partidă contând pentru prima manșa a play-off-ului competiției Europa League la fotbal, disputată joi seara pe Arena Națională din Capitală, în fața a aproximativ 20.000 de spectatori.

Steaua a bifat joi seara al şaptelea meci consecutiv fără victorie, jucat acasă. Practic, cu Mirel Rădoi antrenor roş-albaştrii n-au fost în stare să câştige niciun meci dintre cele considerate pe propriul teren.

Cu Rosenborg, joi, Steaua a trăit însă un coşmar. Pentru Mirel Rădoi a fost de-a dreptul crunt, fiindcă la zece ani după ce marca un autogol în partida cu norvegienii şi compromitea şansele roş-albaştrilor de a merge în grupele Ligii Campionilor, tot Rosenborg a fost cea care i-a provocat o umilinţă maximă antrenorului Rădoi.

Citeşte şi GIGI BECALI: „Nu mai bag bani la Steaua, să o ia suporterii şi Armata”

Rosenborg s-a impus grație golurilor marcate în repriza secundă de Tobias Mikkelsen (min.61), Andre Helland (min.67) și.Mike Jensen (min.90+3).

Steaua a jucat bine în prima repriză, combinațiile în viteză și presingul roș-albaștrilor punând în dificultate apărarea oaspeților. Cele mai importante ocazii le-au aparținânut lui Chipciu (min.2), Filip (min.24), Tade (min.29), Muniru (min.31) și Hamroun (min.43).

Oaspeții, liderii autoritari ai campionatului Norvegiei, au ripostat la rândul lor prin Helland (min.7 și 13), Sederlund (min.15) și Mikkelsen (min.33 și 44), dar tabela a rămas nemodificată până la finalul primului mitan.

Accidentat la coapsa stângă în finalul primei reprize, algerianul Hamroun nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit la pauză cu Nicolae Stanciu.

Steaua a continuat să atace și în debutul reprizei a doua, însă cei care au marcat au fost oaspeții, care au punctat de două ori în decurs de șase minute, prin Mikkelsen (min.61) și Helland (min.67), profitând de nesincronizările apărătorilor steliști. De menționat, însă, că la cel de-al doilea gol al norvegienilor, Halland a plecat dintr-o poziție evidentă de ofsaid, nesemnalizată de arbitrul asistent.

Rosenborg a înscris pentru a treia oară în prelungirile partidei, prin căpitanul Mike Jensen (min.90+3), care a stabilit rezultatul final: 0-3.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 GOL Rosenborg! Jensen desăvârşeşte umilinţa Stelei! Steaua – Rosenborg 0-3!

Min. 88 Steaua este groggy! Finalul de meci le aparţine norvegienilor, care au fost în două rânduri aproape de marcarea celui de-al treilea gol.

Min. 84 Jensen şutează din nou peste poarta noastră, iar publicul şi-a pierdut răbdarea. Suporterii scandează „Demisia! Demisia!”, la adresa lui Mirel Rădoi.

Min. 82 Şut Jensen de la distanţă, mingea trece peste poarta noastră.

Min. 79 Cap Gregory Tade, din 7-8 metri, mingea trece puţin pe lângă stâlpul din stânga porţii apărate de Andre Hansen.

Min. 73 Steliştii au căzut şi psihic şi fizic. Calificarea în grupele Ligii Europa pare compromisă. Roş-albaştrilor le va fi greu să obţină calificarea în Norvegia.

Min 67 GOL Rosenborg! Helland majorează diferenţa după o gafă a defensivei noastre. Steaua – Rosenborg 0-2!

Min. 64 Replică a Stelei, Chipciu face o cursă bună în terenul advers, dar trimite în bară!

Min. 61 GOL Rosenborg! Mikkelesen depăşeşte cu uşurinţă apărarea noastră şi îl învinge pe Cojocaru cu un şut din 15 metri! Steaua – Rosenborg 0-1.

Min. 58 Hansen îşi reia locul între buturi, ba mai mult, respinge de sub bară, în corner, şutul lui Toşca.

Min. 57 Prima acţiune ofensivă mai consistentă a Stelei duce la accidentarea portarului advers, Andre Hansen. Acesta a respins balonul în corner, dar s-a lovit de bară.

Min. 46 Mirel Rădoi a făcut o primă schimbare la pauză, în locul lui Hamroun a intrat Nicuşor Stanciu.

Min. 46 A început repriza secundă pe Arena Naţională.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 43 Un nou şut de la distanţă al steliştilor, de această expediat de Hamroun, dar mingea ocoleşte poarta lui Rosenborg.

Min. 36 Midtsjo îi dă emoţii lui Cojocaru. Şutul său, de la 30 de metri, trece periculos de aproape de transversala porţii noastre.

Min. 35 A treia mare ocazie de gol a Stelei! Adi Popa a tras din colţul careului de 16 metri, puţin pe lângă poarta lui Andre Hansen.

Min. 31 Un nou şut de la distanţă, „marca” Muniru. Execuţia de la peste 30 de metri se duce pe lângă stâlpul din stânga lui Andre Hansen.

Min. 29 Cea mai marea ocazie de gol de până acum este irosită de Gregory Tade! Lansat de Chipciu, acesta a şutat din unghi, la colţul lung, puţin pe lângă poarta lui Rosenborg!

Min. 26 Muniru are o execuţie acrobatică, din cădere, de la 20 de metri, dar portarul Andre Hansen respinge de lângă bară!

Min. 24 Emoţii la poarta Stelei. Mikkelsen se grăbeşte şi şutează, din unghi de 45 de grade, de la 7-8 metri, mingea trece peste poarta noastră!

Min. 19 Şut bun al lui Muniru, de la 25 de metri, portarul norvegienilor prinde mingea.

Min. 15 Prima ocazie a norvegienilor vine în urma unei lovituri libere. Soderlund reia cu capul pe lângă poarta noastră.

Min. 9 Şut Hamroun din afara careului, mingea îl loveşte însă pe Tade şi iese în aut de poartă.

Min. 5 Chipciu ratează prima ocazie a meciului, lovitura sa de cap este prinsă de portarul norvegienilor.

Min. 1 A început meciul Steaua – Rosenborg.

Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Toșca, Guilherme- Filip, Muniru – Ad. Popa, Hamroun, Chipciu – Tade.

Rosenborg: Andre Hansen – Svensson, Bjordal, Eyjolfsson, Skjelvik – Jensen, Selnaes, Midtsjo – Helland, Soderlund, Mikkelsen.

Steaua are ultima şansă de a-şi salva sezonul european în „dubla” cu Rosenborg din play-off-ul Europa League. STEAUA – ROSENBORG se joacă joi, de la ora 21:00, LIVE VIDEO ONLINE la PROTV.

STEAUA ROSENBORG. Acum 10 ani, STEAUA şi ROSENBORG remizau în Ghencea, scor 1-1 (goluri Iacob ’30 şi Helstad ’85), în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. În retur, norvegienii s-au impus cu 3-2. Rosenborg conducea cu 2-0 prin reușitele lui Solli (38), Odegaard (57) iar căpitanul de atunci al roș-albaștrilor, Mirel Rădoi a marcat în propria poartă (60). Steaua a redus din diferență prin același Rădoi (74) şi prin Iacob (76). Rosenborg s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, în dauna celor de la Steaua.

STEAUA ROSENBORG. Massimo Pedrazzini a declarat, într-o conferinţă de presă, că absenţa lui Mirel Rădoi de pe banca tehnică nu poate fi un minus pentru Steaua la meciul cu Rosenborg. „Regulamentul ne impune ca pe bancă să fie un antrenor cu licenţă şi este un antrenor cu licenţă. Mirel îşi face treaba în continuare. Lipsa lui de pe bancă nu poate fi un minus pentru echipă. Poate un plus, pentru că îi va motiva mai mult pe băieţi. Ideea este să vorbim mai puţin, dacă vom avea însă nevoie de comunicare, banca nu e aşa departe de tribună”, a declarat Pedrazzini înainte de STEAUA ROSENBORG, LIVE VIDEO ONLINE la PROTV.

STEAUA ROSENBORG. Ziua de joi este una urâtă din punct de vedere al vremii. Ploaia şi-a făcut apariţia încă de la primele ore ale dimineţii şi, conform informaţiilor meteo, la ora 21:00, ora meciului, sunt 47% şanse să cadă precipitaţii. La ora meciului STEAUA ROSENBORG temperatura va fi de aproximativ a 16 grade Celsius.

STEAUA ROSENBORG. Meciul STEAUA ROSENBORG, din prima manşă a play-off-ului Europa League, va fi arbitrat de o brigadă din Italia, cu Luca Banti la centru. STEAUA ROSENBORG se joacă joi, de la ora 21:00, LIVE VIDEO ONLINE la PROTV. Luca Banti va fi ajutat la cele două linii de Alessandro Costanzo şi Alfonso Marazzo. Arbitru de rezervă va fi Daniele Doveri. Croatul Alojzije Supraha este delegatul UEFA, iar grecul Georgios Bikas se va ocupa de supervizarea arbitrilor la meciul STEAUA ROSENBORG.

STEAUA ROSENBORG. Echipele probabile:

STEAUA: 12. Cojocaru – 22. Alcenat, 6. Papp, 13. Toşca, 16. Guilherme – 11. Muniru, 8. L. Filip – 77. Ad. Popa, 5. Hamroun, 7. Chipciu – 15. Tade. Antrenor: Mirel Rădoi. Rezerve: 1. Fl. Niţă, 2. Rîpă, 4. Carp, 10. N. Stanciu, 17. Tudorie, 23. Tahar, 80. G. Iancu.

ROSENBORG: 1. An. Hansen – 22. Svensson, 14. Bjordal, 5. Eyjolfsson, 16. Skjelvik – 7. Jensen, 10. Vilhjalmsson, 21. Midtsjo – 23. Helland, 15. Soderlund, 11. Mikkelsen. Antrenor: Kare Ingebrigtse. Rezerve: 12. Al. Hansen, 3. Dorsin, 8. Pedersen, 18. Stamnestro, 19. De Lanlay, 32. Saeter, 34. Solli.

STEAUA ROSENBORG, meci din prima manşă a play-off-ului Europa League, se joacă joi, de la ora 21:00, pe Arena Naţională, şi este LIVE VIDEO ONLINE la PROTV.