STEAUA-STROMSGODSET 2-0. Steaua s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Steaua s-a calificat cu scorul general de 3-0 în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, învingând formaţia norvegiană Stromsgodset şi în returul de pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au făcut diferenţa în repriza secundă, prin golurile lui Râpă (min. 72) şi Nicuşor Stanciu (min. 83).

23 iul. 2014, 17:09
STEAUA-STROMSGODSET 2-0. Steaua s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

STEAUA STROMSGODSET 2-0. Steaua a trecut miercuri seara, pe Arena Naţională, testul încrederii în sine, iar antrenorul Costel Gâlcă a arătat că este foarte curajos. Roş-albaştrii au obţinut victoria cu norvegienii de la Stromsgodset mai greu decât o arată scorul 2-0, a trecut prin situaţii limită în multe momente, dar nu şi-a pierdut nicio clipă cumpătul.

Ba mai mult, la scorul de 0-0, când calificarea stătea în cumpănă, iar norvegienii atacau poarta lui Arlauskis, Gâlcă a avut curajul să introducă în joc un debutant în cupele europene, pe Toni Grădinaru (19 ani), în condiţiile în care pe bancă îi avea pe marcatorul din tur, Gabi Iancu, sau pe golgeterul Keşeru.

La un minut de la intrarea lui Grădinaru a venit şi deschiderea scorului, la o fază lucrată de Tănase şi finalizată de Râpă (min. 72). După 10 minute, la capătul unei faze relativ similare, Nicuşor Stanciu a majorat diferenţa, iar Gâlcă a mai trimis în teren un tânăr, de 17 ani de data aceasta, pe Vâlceanu.

Steaua s-a calificat cu scorul general de 3-0 în turul trei preliminar al Ligii Campionilor şi va juca săptămâna viitoare în Kazahstan, cu campioana acestei ţări, FC Aktobe. În mod cert campioana României este mai slabă competitiv decât în sezoanele anterioare, dar după această calificare antrenorul Ciostel Gâlcă ar trebui să fie ajutat mai mult de conducere. Numeroasele goluri lăsate de plecare jucătorilor importanţi nu au fost acoperite, toate transferurile alându-se la nivelul zvonurilor şi discuţiilor. Portarul Arlauskis este singura certitudine şi deja a confirmat.

Echipa actuală, oricât ar fi ea de tânără şi entuziastă, are nevoie şi de siguranţă. Curajul tinerilor promovaţi de Gâlcă are darul de a aduce victorii cu formaţii precum Stromsgodset sau Aktobe, dar în grupele Ligii Campionilor sau chiar din play-off e nevoie de înţelepciune, experienţă şi în primul rând un plus de valoare.

Cele mai importante faze ale partidei:

Min. 90+3 Finalul partidei, Steaua va juca împotriva lui Aktobe în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Min. 90 Partida este prelungită cu trei minute.

Min. 87 Gâlcă mai introduce în teren un tânăr, pe Vâlceanu, de doar 17 ani. El i-a luat locul lui Chipciu.

Min. 86 Tănase are şansa să facă 3-0, dar mingea este ajunsă în faţa liniei porţii de un fundaş norvegian.

Min. 83 GOOOL Steaua! Stanciu a marcat din pasa lui Chipciu! Faza a fost oarecum similară cu cea de la primul gol, stelistul marcând din faţa porţii goale! Steaua – Stromsgodset 2-0!

Min. 78 Cartonaş galben pentru Filip, pentru un fault la mijlocul terenului.

Min. 74 Dublă schimbare la norvegieni, au ieşit Junior şi Stormflor, unul dintre cei intraţi este atacantul de 36 de ani Peter Kovacs.

Min. 72 GOOOOL Steaua! Râpă a trimis în poartă din 5 metri, cu stângul, din pasa lui Tănase! Steaua – Stromsgodset 1-0, calificarea este ca şi rezolvată!

Min. 71 Schimbare surprinzătoare la Steaua. Intră tânărul Toni Grădinaru, de 19 ani, în locul lui Adi Popa.

Min. 62 A doua schimbare şi la norvegieni, Wikehim intră în locul lui Vilsvik. Este o schimbare cu profil ofensiv, un mijlocaş în locul unui fundaş.

Min. 60 Prima schimbare la Steaua. În locul lui Sânmărtean, destul de slab, intră Nicuşor Stanciu.

Min. 59 Steaua răspunde cu o ocazie a lui Râpă. Şutul acestuia, din interiorul careului, trece pe lângă poarta norvegienilor. Fundaşul Stelei se afla într-o poziţie excelentă.

Min. 58 Kastrati iroseşte a doua mare ocazie a norvegienilor în această repriză! Şutul său, cu exteriorul, trece puţin pe lângă poarta lui Arlauskis.

Min. 55 Fază bună de atac a Stelei! Tănase l-a lansat frumos pe Filip, pe stânga, acesta a intrat în careu şi a întors în centru, dar Chipciu a venit prea târziu, iar mingea a trecut prin faţa porţii norvegiene.

Min. 51 Steaua încearcă să tempereze elanul norvegienilor, care au început foarte tare această repriză.

Min. 47 Paradă de excepţie a lui Arlauskis, care o salvează pe Steaua. Portarul roş-albaştrilor a respins în corner un şut de la 22 de metri!

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45 Repriza va fi prelungită două minute.

Min. 45 Tănase îi trimite mingea pe culoar lui Prepeliţă, pe centru, dar jucătorul Stelei nu reuşeşte să facă preluarea, la marginea careului advers.

Min. 39 Prima mare ocazie de gol a Stelei! Cap Chipciu, din centrarea lui Tănase, portarul norvegienilor respinge, iar apoi un fundaş degajează în Adi Popa şi iese în aut de poartă. Dacă în locul lui Chipciu era un atacant veritabil probabil că Steaua ar fi fost mai periculoasă la această fază.

Min. 36 Latovlevici încearcă să-l surprindă pe portar cu un şut de la jumătatea terenului, dar execuţia este jalnică, goalkeeper-ul lui Stromsgodset prinde fără probleme.

Min. 32 Steliştii încearcă o schemă la lovitura liberă, lobează mingea peste zid, dar norvegienii anticipează şi resping balonul.

Min. 31 Storflor vede primul cartonaş galben al meciului, pentru un fault asupra lui Sânmărtean. Lovitură liberă pentru Steaua, de la 25 de metri.

Min. 25 Tănase şutează din drop, cu stângul, de la 22 de metri, balonul nu prinde cadrul porţii lui Stromsgodset.

Min. 24 Norvegienii au fost mai combativi în această primă jumătate a reprizei, defensiva Stelei a avut mult de lucru în a respinge baloanele trimise în careul lui Arlauskis.

Min. 19 Sânmărtean pierde o minge la centrul terenului, dar avem noroc, Francisco Junior ratează complet şutul.

Min. 15 Lovitură liberă pentru norvegieni, Storflor execută înalt în careul nostru, Arlauskis prinde balonul.

Min. 14 Prepeliţă încearcă o lansare lungă către Adi Popa, dar trimite prea lung, iar portarul lui Stromsgodset reţine mingea.

Min. 9 Prima ocazie a Stelei, şut Latovlevici, de la 30 de metri, mingea prinde pământul în faţa portarului, dar goalkeeper-ul nordicilor respinge, iar Steaua beneficiază de un corner.

Min. 8 Aproximativ 25.000 de spectatori sunt în tribunele Arenei Naţionale şi cred în calificarea Stelei în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. În turul următor roş-albaştrii ar juca împotriva campioanei Kazahstanului, FC Aktobe.

Min. 5 Norvegienii au început tare şi au o primă acţiune periculoasă la poarta Stelei, dar Varela intervine in extremis şi respinge în corner. Hamoud a fost cel care ne-a dat emoţii. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 1 A început Steaua – Stromsgodset.

Steaua si Stromsgodset, LIVE VIDEO de la ora 20:30, se intalnesc, miercuri seara, in mansa retur a turului II preliminar din Champions League. STEAUA – STROMSGODSET, în direct la PRO TV, se joacă pe Arena Naţională şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.

STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Echipele de start

Steaua: Arlauskis – Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepelita, Filip – Popa, Sanmartean, Tanase – Chipciu. Antrenor: Costel Gâlcă.

Stromsgodset: Larsen – Vilsvik, Hoibraten, Storbaek, Hamoud – Fossum, Abu, Junior – Storflor, Kastrati, Ogunjimi. Antrenor: David Nielsen.

Steaua s-a impus in meciul tur cu 1-0 in fata lui Stromsgodset, prin golul spectaculos marcat de Gabriel Iancu. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Steaua si Stromsgodset, LIVE VIDEO de la ora 20:30, se intalnesc, miercuri seara, in mansa retur a turului II preliminar din Champions League. STEAUA – STROMSGODSET, în direct la PRO TV, se joacă pe Arena Naţională şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.

STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Costel Galca, antrenorul celor de la STEAUA, si-a exprimat increderea in potentialul jucatorilor sai, afirmand ca STEAUA trebuie sa-si dovedeasca superioritatea in fata lui STROMSGODSET.

„Stromsgodset ne-a dominat in prima repriza a meciului tur. Au avut un portar intr-o zi de exceptie, iar in repriza a doua nu am profitat de toate ocaziile avute. Astept multi spectatori pe Arena Nationala si astept de la echipa mea sa dominam jocul si sa castigam clar. Sa demonstram ca suntem Steaua si ca reprezentam ceva in Europa”, a declarat Costel Galca la o conferinta de presa inainte de STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.

„Noi incercam sa jucam bine, sa ne dominam adversarul si apoi sa vina si rezultatul. Am avut mai multe emotii cand conduceam nationala de juniori decat acum, pentru ca sunt increzator pentru ca am incredere in jucatorii mei si vad zi de zi la antrenament ce fac”, a mai adaugat Costel Gâlcă despre meciul STEAUA-STROMSGODSET. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Steaua si Stromsgodset, LIVE VIDEO de la ora 20:30, se intalnesc, miercuri seara, in mansa retur a turului II preliminar din Champions League. STEAUA – STROMSGODSET, în direct la PRO TV, se joacă pe Arena Naţională şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.

STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Costel Gâlcă a declarat după tragerea la sorţi a turului IIIpreliminar al Ligii Campionilor, că formaţia kazahă FK Aktobe este o necunoscută pentru el, în timp ce partidele cu Dinamo Tbilisi de anul trecut au fost echilibrate.

„Dacă vom reuşi să îi învingem pe cei de la Stromsgodset şi să ne calificăm în turul următor, vom avea parte de meciuri cu echipe foarte bune. Echipa din Kazahstan este o necunoscută pentru mine momentan, dar ştiu că are jucători străini care, cu siguranţă, au ridicat nivelul echipei. În general, în aceste ţări din spaţiul ex-sovietic, s-a investit foarte mult în ultimii ani”, a spus Costel Gâlcă, pentru site-ul oficial al celor de la Steaua.

Gâlcă speră ca jucătorii săi să nu mai rateze la fel de mult cum au făcut-o în prima partidă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor cu norvegienii de la Stromsgodset: „Pe cei de la Dinamo, Steaua i-a întâlnit şi anul trecut şi ne amintim cu toţii faptul că au fost două meciuri echilibrate, cu momente importante, care puteau sa încline balanţa în oricare parte. Nici noi, nici cei de la Tbilisi nu mai avem aceleaşi loturi ca anul trecut, dar cred că jucătorii pe care îi am la dispoziţie pot obţine rezultate notabile. Sper ca în dubla manşă pe care o vom juca, fie cu Dinamo, fie cu Aktobe, să avem un joc mai bun şi mai consistent şi să fructificăm ocaziile de a înscrie pe care ni le vom crea”.

Steaua ar putea întâlni pe Dinamo Tbilisi (Georgia) sau pe FK Aktobe (Kazahstan) în turul III preliminar al Ligii Campionilor, fază în care va participa dacă va trece în runda secundă de Stromgodset, conform tragerii la sorţi ce a avut loc vineri, la Nyon. Aktobe a învins în deplasare, cu scorul de 1-0, pe Dinamo Tbilisi. Manşa secundă va avea loc miercuri, la Aktobe. La meciul din Kazahstan, observator UEFA va fi Octavian Goga.

În cazul în care se va califica, Steaua va juca în deplasare prima manşă, la 29/30 iulie, returul fiind programat în 5/6 august.

Dacă Steaua şi Dinamo Tbilisi se vor califica în turul trei, cele două formaţii se vor întâlni a doua oară consecutiv în această fază a competiţiei. Anul trecut, Steaua a depăşit pe Dinamo Tbilisi după 2-0 în depasare şi 1-1 la Bucureşti. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Steaua si Stromsgodset, LIVE VIDEO de la ora 20:30, se intalnesc, miercuri seara, in mansa retur a turului II preliminar din Champions League. STEAUA – STROMSGODSET, în direct la PRO TV, se joacă pe Arena Naţională şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.

STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. „Chiar daca am pierdut primul meci, sunt increzatori in sansele noastre. Cand joci fotbal la un asemenea nivel sansele sunt egale si noi vom incerca sa repetam jocul din prima repriza a partidei tur, iar de aceasta data sa nu mai ratam”, a spus David Nielsen, antrenorul lui STROMSGODSET, inaintea returului cu STEAUA. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Steaua si Stromsgodset, LIVE VIDEO de la ora 20:30, se intalnesc, miercuri seara, in mansa retur a turului II preliminar din Champions League. STEAUA – STROMSGODSET, în direct la PRO TV, se joacă pe Arena Naţională şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.

STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. UEFA a anunţat numele oficialilor care vor conduce meciul Steaua-Stromsgodset, care va avea loc miercuri, pe Arena Naţională. E o brigadă din Israel, condusă de arbitrul Eitan Shmulevitz, cel care se află la prima sa partidă din Champions League. Shmulevitz va fi ajutat la cele două linii de către Danny Krasikow şi Nissan Davidy. Arbitrii vor fi supervizaţi de către portughezul Vitor Pereira. Centralul Shmulevitz n-a mai arbitrat nicio formaţie din România şi face parte din categoria a III-a de arbitri. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Steaua si Stromsgodset, LIVE VIDEO de la ora 20:30, se intalnesc, miercuri seara, in mansa retur a turului II preliminar din Champions League. STEAUA – STROMSGODSET, în direct la PRO TV, se joacă pe Arena Naţională şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.

STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Echipele probabile

STEAUA: Arlauskis – Rapa, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepelita, Sanmartean – Popa, Stanciu, Tanase – Chipciu. Antrenor: Costel Gâlcă.

STROMSGODSET: Kwarasey – Vilsvik, Storaek, Hoibraten, Hamoud – Francisco Junior, Abu, Fossum – Storflor, Ogunjimi, Kastrati. Antrenor: David Nielsen.

STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO. Steaua si Stromsgodset, LIVE VIDEO de la ora 20:30, se intalnesc, miercuri seara, in mansa retur a turului II preliminar din Champions League. STEAUA – STROMSGODSET, în direct la PRO TV, se joacă pe Arena Naţională şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. STEAUA STROMSGODSET LIVE VIDEO.