Ştefan Ioniţă, numit provizoriu la conducerea CNAIR

Ştefan Ioniţă a fost numit provizoriu în funcţia de director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după demiterea lui Cătălin Homor, ca urmare a constatării unor deficienţe de gestionare a activităţilor companiei.

RomaniaTV.net
13 ian. 2017, 15:42
Ştefan Ioniţă, numit provizoriu la conducerea CNAIR

Ștefan Ioniță a fost numit director provizoriu al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat, vineri, Ministerul Transporturilor.Ioniță va ocupa această funcție până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii, prevăzută de Ordonanța de Guvern 109/2011.

„Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat, astăzi, 13.01.2017, pe Ștefan Ioniță ca director provizoriu al companiei. El va ocupa această funcție până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii, prevăzută de Ordonanța de Guvern 109/2011. Adunarea Generală a Acționarilor a luat act de decizia CA”, precizează MT într-un comunicat.

Ștefan Ioniță are 38 de ani și a condus, din 2014 până în prezent, Direcția Tehnică și Calitate a CNAIR. Între 2004 și 2014, a ocupat mai multe funcții în cadrul CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică). Este absolvent al Universității Tehnice de Construcții București — Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri și a Masteratului „Mașini și Sisteme de Producție” din cadrul Universității Politehnica București.

Surse din cadrul CNAIR declarau anterior pentru Agerpres că Ştefan Ioniţă, ar putea fi noul director general, el fiind favoritul membrilor Consiliului de Administraţie deoarece provine din companie, unde a ocupat funcţia de director tehnic şi de calitate şi este la curent cu toate proiectele aflate în desfăşurare.

Membrii Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au decis, în ședința de marți, revocarea din funcție a directorului general al CNAIR, Cătălin Homor, pe motiv că au constatat deficiențe de gestionare a activităților companiei din ultima perioadă, informează, miercuri, Ministerul Transporturilor (MT).

„În data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al directorului general Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a directorului general”, spune MT, miercuri, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil), a situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire și a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.