Stela Popescu, condusă pe ultimul drum de mai mulţi colegi de scenă: „Drum bun artista noastră spre stelele de sus”

Stela Popescu, o mare doamnă a teatrului romanesc, a fost condusă duminică pe ultimul drum. Mii de oameni au fost lângă ea la teatru, mii de oameni au însotit-o şi la biserica, militarii i-au acoperit sicriul cu tricolorul şi au tras salve de tun. Au fost mulţi artisti care au plans pentru ca a lor colegă de scena, exemplu pentru foarte mulţi dintre ei, s-a despartit de lumea aceasta şi a plecat spre scena de dincolo. Declaratiile sunt tulburatoare. 

RomaniaTV.net
26 nov. 2017, 15:49
Stela Popescu, condusă pe ultimul drum de mai mulţi colegi de scenă: „Drum bun artista noastră spre stelele de sus”

Stela Popescu a înmormântată lângă soţul ei, la cimitirul din Cernica. După o căsnicie de trei decenii şi aproape 20 de ani de la moartea umoristului, cei doi s-au îmbrăţişat acum pentru eternitate. Mormântul artistei a fost acoperit cu sute de buchete de flori şi coroane.

Alexandru Arsinel a rostit un discurs in memoria celei pe care a numit-o „steaua teatrului romanesc”.

„Stela, plecarea ta reprezintă o mare pierdere, un gol pe care mult timp de acum încolo nu ştiu cum îl vom mai umple. Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea. După patru decenii în care am împărţit bucurii şi lacrimi de fericire, dar mai ales aplauze din partea publicului, care nu te va uita niciodată. Ai fost, eşti şi vei rămâne steaua noastră, steaua teatrului românesc de revistă. Începând de astăzi o nouă stea va străluci pe cer în constelaţia marilor valori care nu mai sunt alături de noi. Drum bun, Stela, către stele!”, a spus Alexandru Arşinel, la finalul slujbei de înmormântare.

„Toată lumea întreabă ce putem face. Trebuie sa nu o uitam niciodata pe marele om si apoi marea noastra actrita, mare personalitate a acestei tari”, a spus Adrian Enache.

„Drum bun, artista noastră spre stelele de sus. Ne vom uita cu dragoste si bucurie spre cer ca sa vedem steluta cea mai mare. Dumnezeu s-o ierte”, a spus Mihai Lazăr în discursul de la căpătâiul artistei după slujba de înmormântare, de la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

„Pentru mine asta e o enigma. Eu îmi închipuiam că Stela Popescu nu va muri niciodată. (…) Puterea ei, radia, veselia si pofta de viata…si chiar si cand cobora de pe scenă”, a povestit actorul Vasile Moraru.

Citeşte şi: Prima declaraţie a fiicei şi nepoatei Stelei Popescu, după înmormântare: Ne va lipsi. A făcut oameni fericiţi