Stela Popescu, mărturie emoţionantă despre Cristina Stamate: Lumea teatrului ar fi mai săracă fără ea

Actrita Cristina Stamate, în vârstă de 68 de ani, a suferit în cursul săptămânii trecute o intervenţie chirugicală deosebit de complexă pe cord deschis, care a durat şase ore. Printre puținii care au vorbit cu ea este și Stela Popescu, buna ei prietenă.

27 ian. 2015, 18:36
Stela Popescu, mărturie emoţionantă despre Cristina Stamate: Lumea teatrului ar fi mai săracă fără ea

Sunt prietene de o viață și au împărțit bune și rele pe scena Teatrului Tănase, unde au fost colege. Actrița Stela Popescu a vorbit la telefon cu prietena ei, imediat ce și-a revenit.

„Am vorbit cu ea și aseară. Este la terapie intensivă și nu are voie nimeni să intre. Nici ea nu vorbește acum decât cu cei foarte apropiați. A trecut cu bine de prima fază post-operatorie. Ne leagă o prietenie de 50 de ani. Este unul dintre stâlpii teatrului românesc. Va reveni cu siguranță pe scenă după ce se va recupera. Lumea teatrului ar fi mai săracă fără ea”, a spus pentru Libertatea Stela Popescu.

Intervenția foarte complicată prin care a trecut Cristina Stamate a durat șase ore. A fost asistată de 10 medici, iar acum actrița și-a recăpătat tonusul, dar și umorul. A făcut o operație de triplu by-pass și de valvă mitrală, ceea ce implică intervenție chirurgicală pe cord deschis.