Dosarul Alinei Bica: Stelian Gheorghe contestă sechestrul pus de DNA pe terenurile sale

Stelian Gheorghe, apropiat al lui Dorin Cocoş şi al Elenei Udrea, cercetat sub control judiciar în dosarul de retrocedări ilegale al Alinei Bica, vrea să folosească cele 32 de terenuri puse sub sechestru de procurori.

10 dec. 2014, 08:04
Dosarul Alinei Bica: Stelian Gheorghe contestă sechestrul pus de DNA pe terenurile sale

Stelian Gheorge, cunoscut drept Stelu în lumea samsarilor şi a rechinilor imobiliari, contestă decizia autorităţilor, potrivit România TV.

Procesul se judecă la instanţa supremă, acolo unde fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost arestată după declaraţiile lui Gheorghe Stelian despre despăgubirile primite de la ANRP.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian a primit suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

Pentru acest teren, Gheorghe Stelian a cumpărat drepturile litigioase, după care s-a adresat lui Dorin Cocoş pentru a-i facilita acordarea despăgubirilor. „Am discutat cu Dorin Cocoş despre posibilitatea obţinerii de la ANRP a unor despăgubiri constând în acţiuni la Fondul Proprietatea. Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine şi să am încredere în el, moment în care dosarul a fost validat şi trimis către ANRP”, a spus Gheorghe Stelian. Dorin Cocoş i-ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP pentru a facilita despăgubirea.
 
Din comisia ANRP care în martie 2011 a aprobat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei au făcut parte: Crinuţa Dumitrean, alături de Alina Bica, actualii deputaţi Cătălin Florin Teodorescu şi Marko Attila, precum şi de Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru şi Dragoş Bogdan. Comisia a plătit această sumă, reprezentând despăgubiri pentru terenul de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.