Stelian Ion, despre ordonanţa pe codurile penale: Dragnea, Tăriceanu și găștile lor de derbedei nu mai au răbdare

Deputatul USR Stelian Ion acuză PSD că nu mai are răbdare cu modificarea legilor penale şi recurge la metoda ordonanţei de urgenţă.

RomaniaTV.net
10 dec. 2018, 16:56
Stelian Ion, despre ordonanţa pe codurile penale: Dragnea, Tăriceanu și găștile lor de derbedei nu mai au răbdare

„PSD e un partid de penali.

De astăzi nu voi mai face nicio diferență între ei! Toți pesediștii sunt la fel. Dacă nu sunt infractori cu acte în regulă, sunt complici ai infractorilor pentru că îi ajută pe infractori și promoveaza o societate bazată pe abuzuri și furturi. Au demostrat-o pe deplin azi la CEx, în unanimitate.

Tot ceea ce au făcut de 2 ani de zile este in sprijinul infractorilor. Astăzi au decis în forul lor superior, ÎN UNANIMITATE, la solicitarea „unui coleg”, ca Guvernul să dea ordonanță de urgență pentru modificarea Codului penal și a celui de procedură penală.

De ce? Pentru că nu mai au majoritatea în Camera Deputaților. Și se tem să nu li se dezumfle colacul de salvare și să pice legile. Într-o primă fază Codul penal a trecut la 2 voturi diferență. Acum, după ce le-au mai plecat niște deputați, sunt șanse mari să pice la vot. Așa că ocolesc Parlamentul, folosesc un artificiu și își pun marioneta să le curețe murdăriile penale prin OUG. Nu e deocamdată OUG de amnistie, dar va fi de modificare a codurilor!

Dragnea, Tăriceanu și găștile lor de derbedei nu mai au răbdare. Să dai OUG pe niște legi care sunt în procedură parlamentară e o ticăloșie fără margini. Evident că e neconstituțional! Evident că nu există nicio situație excepțională care să justifice emiterea unei ordonanțe de urgență în locul adoptării prin lege! Dar nu va mai conta, pentru că, odată publicată ordonanța de urgență de modificare a Codului penal în Monitorul oficial, foarte multi infractori vor scăpa.

Spre exemplu, Tăriceanu, care i-a dat undă verde slugoiului său, Toader, va scăpa de acuzația de luare de mită ca urmare a modificărilor termenelor de prescripție a răspunderii penale, declarate constituționale de CCR. Or fi constituționale, dar sunt și abjecte, pentru că nu răspund unei nevoi reale a societății, dimpotrivă!

Domnule Președinte Iohannis, doar dumneavoastră mai puteți salva situația, participând la ședințele de guvern în care vor avea aceste proiecte pe ordinea de zi! Măcar puteți încerca”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Citeşte şi: Barna: Codurile trebuie dezbătute în Parlament. Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea