Stelian Tănase, REACŢIE-ŞOC după ce TVR a pierdut drepturile TV pentru EURO 2016 VIDEO

TVR a pierdut, luni, licitaţia pentru drepturile de televizare ale Euro 2016, care se va desfăşura în Franţa şi la care România are şanse foarte mari de calificare.

30 mart. 2015, 10:48
Stelian Tănase, REACŢIE-ŞOC după ce TVR a pierdut drepturile TV pentru EURO 2016 VIDEO

Dolce Sport va transmite exclusiv toate meciurile de la Campionatul European de fotbal din 2016. După ce şi-a asigurat, pentru următorii trei ani, drepturile TV pentru Champions League şi Europa League, competiţii care încep în toamna acestui an, Telekom a cumpărat acum şi drepturile TV pentru EURO 2016, care va avea loc anul viitor, în perioada 10 iunie – 10 iulie, în Franţa.

Citeşte şi: TVR a pierdut drepturile TV pentru EURO 2016. Unde vezi TURNEUL FINAL

Stelian Tănase, președinte director general al TVR, a spus pentru EVZ că în ultima lună a fost în concediu. Preşedintele TVR a declarat că nu este totul pierdut și că există o concurență dură între televiziuni. Tănase a afirmat că memorandumul încheiat cu Guvernul, în urmă cu trei ani, nu a fost respectat: „Vă dau mai multe lămuriri după ședința de mâine, pe care o am cu Comitetul Director, și unde va fi ridicată această problemă”.

Toate cele 51 de meciuri ale turneului final din Franţa vor fi transmise în direct pe canalele televiziunii deţinute de Telekom Romania. Dintre acestea, 28 de partide vor fi transmise în exclusivitate la Dolce Sport. Celelalte 23 de partide vor putea fi licitate de alte televiziuni, care vor fi nevoite să plătească drepturi de retransmisie către Telekom România. Este singura șansă a TVR de a mai prinde câteva meciuri, dar surse din zona Telekom spun că, în eventualitatea calificării, Dolce Sport nu va renunța la meciurile naționalei României.