STENOGRAME DNA în dosarul lui Hrebenciuc. Cum voia să-l folosească pe Daniel Constantin: „Ăla ascultă de mine”

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis fostului şef al SPP Dumitru (Mitică) Iliescu că va interveni pe lângă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru menţinerea în funcţie a Silviei Despa, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare.

20 oct. 2014, 15:55
STENOGRAME DNA în dosarul lui Hrebenciuc. Cum voia să-l folosească pe Daniel Constantin: „Ăla ascultă de mine”

Potrivit documentelor de la dosarul întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie, fostul şef al SPP l-ar fi informat pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele pe care deputatul le avea la DNA şi despre faptul că este interceptat.

Informaţiile despre dosarele lui Hrebenciuc ar fi provenit de la un ofiţer de poliţie judiciară care lucra la DNA.

În schimbul informaţiilor furnizate de către ofiţerul de poliţie judiciară, prin intermediul lui Dumitru Iliescu şi la solicitarea acestuia din urmă, Hrebenciuc i-a promis că va interveni pe lângă diverse persoane influente printre care şi un funcţionar public, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina să o menţină în funcţie pe Silvia Despa, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare.

Aceste aspecte rezultă din următorul fragment al discuţiei purtată între Viorel Hrebenciuc şi Dumitru Iliescu:

‘Dumitru Iliescu: Auziţi, cumva pe Silvia Ciornei o ştiţi?

Viorel Hrebenciuc: O ştiu, dar nu am văzut-o de câţiva ani. Ce-i cu ea, unde e ea?

Dumitru Iliescu: Ea este la Fondul de Garanţie. Fondul Naţional de Garanţie, FNG.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Este acolo tot o fată Silvia, îi spune ei Despa, lucrează acolo.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: S-a schimbat garnitura acolo şi în general unii dintre ei se mai mişcă dintr-o parte în alta. Dacă are posibilitatea, numai dacă are posibilitatea, nimic altceva.

Viorel Hrebenciuc: Da, o să-i transmit şi o să vorbesc cu Bogdan Ciopel, el trebuie să ştie. Eu am văzut-o acum când a venit la PC, dar nu mai ştiam că a rămas pe acolo.

Dumitru Iliescu: Ea se ştie cu Bogdan.

Viorel Hrebenciuc: Da, şi am văzut-o pe acolo, m-am pupat cu ea, na, doamna ministru. Dar îi transmit, văd cum fac. Văd exact unde e, nu cumva să fie … Dacă e Cristi Socol… Ia staţi puţin!

Dumitru Iliescu: Silvia Despa o cheamă. Soţul ei este Nicu Despa, e colonel.

Viorel Hrebenciuc: Numai bine, că e ocupat.

Dumitru Iliescu: Dar numai dacă se poate.

Viorel Hrebenciuc: Staţi să vedem unde e ea, dacă ţine de Cristi. Este consilierul primului ministrului pe economic, e copil de-al meu.

Viorel Hrebenciuc: Ei, nu fac eu din astea, vă daţi seama. L-a crescut pe Andrei, pe Andrei l-a adus asistentul lui în primul an, e din familie, cum ar veni.

Dumitru Iliescu: Copiii merg pe la ei şi au venit la mine ieri.

Viorel Hrebenciuc: Da, da, da. (Vorbeşte la telefon: Ce faci, măi, Cristi? Ce faci? Ia zi! A, bravo! Şi unde eşti acasă, aici sau la Buzău? Am înţeles. Cristi, spune-mi şi mie, Silvia Ciornei lucrează cumva pe la tine, pe acolo, pe la garantare? Pe unde e? Da? Aha! Dă-mi un SMS cu numărul ei de telefon. Da, da. Bine, te pup! Pa, pa! – n.n.) Da, e la garantare. Mi-a zis că nu ţine de el, dar vorbesc cu Daniel Constantin, că ăla ascultă de mine.

Dumitru Iliescu: Aha!

Viorel Hrebenciuc: Vorbesc cu Daniel să ne lase în pace. Îl prind eu pe Daniel, imediat ce îl prind, vorbesc cu el.

Dumitru Iliescu: Să nu uitaţi numele.

Viorel Hrebenciuc: Silvia Despa. Nu uit. Mihaela Lupu în partea aialaltă şi Silvia Despa aici. Dar chiar să scriu Silvia Despa aici, staţi aşa, că facem altceva (…)”.