Stenograme halucinante din dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, cel care deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea

Poliţistului Bogdan Gigină a fost forţat să circule la limită, inclusiv pe contrasens, pentru a deschide coloana lui Gabriel Oprea. Acest lucru reiese din comunicarile radio efectuate de către politişti pe canalul Politiei Rutiere anexate la dosar şi prezentate de ziare.com. 

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 13:24
Stenograme halucinante din dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, cel care deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea

La aproape trei ani de la accidentul cumplit în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, ies la iveală stenograme halucinante din noaptea tragediei. Ofiterul de politie care se afla in limuzina fostului vicepremier al Romaniei, Gabriel Oprea, a solicitat de mai multe ori agentilor rutieri din coloana oficiala marirea vitezei de deplasare, circulatia „cu presiune” si circulatia pe contrasens pentru a „sparge traficul”, scrie ziare.com.

„Bogdane, mergi si fa bresa, mergi pe contrasens, fa bresa!”,
„Bogdane, intre benzile 2-3, intre benzile 2 si 3!”
„Scoate, scoate banda 3! Contrasensu’! Contrasensu’, banda 3! Scoate-i!”

Erau o parte din ordinele pe care Bogdan Gigina le primea in casca, atunci cand conducea motocicleta.

Comunicarile dintre agentii de la Politia Rutiera dezvaluie ca au existat numeroase cazuri in care echipajul de insotire a lui Gabriel Oprea nu cunostea, la momentul pregatirii deplasarii, destinatia spre care urmau sa mearga, precum si cazuri in care aceasta destinatie a fost schimbata in cursul deplasarii.

În seara zilei de 20 octombrie 2015, atunci când s-a produs accidentul mortal, Bogdan Gigină a deschis calea dispozitivului mobilizat pentru deplasarea lui Gabriel Oprea.

Dosarul conţine sute de mărturii ale unor ofiţeri de poliţie sau din cadrul SPP. Unul dintre polițiști a explicat că prezenţa permanentă a unui motociclist în echipaj ar fi fost cerută în luna iunie 2015 de aghiotantul vicepremierului. ” În general, în fiecare dimineaţă, îl preluam pe ministru de la Operă”, a declarat un poliţist.

În acest dosar, aflat la Judecătoria Sectorului 1, fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă. Rudele politistului Bogdan Gigină s-au constituit parte civila in dosarul in care Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpa, cu aproximativ 3 milioane de euro.