Stenograme incendiare în dosarul Cordunenilor: „Dacă vreau să-ţi rup capul ţi-l rup şi acum”

Interlopul Adrian Corduneanu a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de şantaj. Au apărut stenograme incendiare din dosar.

RomaniaTV.net
29 mai 2017, 08:56

Noi detalii explozive apar în dosarul în care Adrian Corduneanu, supranumit „Beleaua”, este acuzat că a şantajat un agent de vânzări. Angajatul ar fi fost obligat să redirecţioneze clienţii către firma controlată de un apropiat al interlopului şi să vândă beton la un preţ impus de acesta. Pentru a fi mai „eficient” agentul de vânzări era terorizat cu mesaje şi telefoane de ameninţare.

Adrian Corduneanu, ÎN LACRIMI după gratii. Ce s-a întâmplat cu INTERLOPUL 

(…) C.A. Ah! Când… te mai înteb şi eu îţi dau mesaj şi alea să mai văd ce alea, un mesaj scurt da, frăţioru! Nu e azi e pentru mâine! Cutare! Ne înţelegem măcar din mesaj sau ce fac? Trebuie să vin să fac circ!

P.T.Am înţeles!

C.A. Să alea, să vadă lumea că alea! N-o vorbit destul de …ţinem legătura, mai te întreb şi eu când alea! Cutare, cutare!

P.T. Am înţeles! Dar i-a zis…

C.A. DA,

P.T. DA, DA! Dar i-am zis lui Nelu că aştept(neinteligibil)

C.A. Mi-a zis în mare!

P-T-: da!

C.A. Sau astea care cu băncile cu alea, nu-i problemă, că îţi dai seama că doar te cred că doar n-o să fii nebun tot să mă minţi şi să verific o din asta care e cu băncile, să te ghicesc o dată că nu e cu banca… şi să începem iar…urâte! Că eu mă ştiu…Ah! În secunda unu o rezolv imediat cu tine şi nu-mi trebuie nimic, nu fac nimic. E numai vorba de orgoliu şi de cuvânta cum între noi!

Adrian Corduneanu rămâne în arest. Interceptări noi în cazul celui supranumit „Beleaua”

 

PT: Am înţeles!

C.A.: Nu încălzeşti pe nimeni cu bani, cu alea! Le iau în p…! E vorba de caracter, de respect şi alea! Adică dacă ne mai minţim şi noi iarăşi alea, când ai zis destul de bine şi am zis şi eu! Frate, mănânci şi tu acolo, mănânc şi eu, ce putem şi noi acolo!

PT: Da!

CA: Ai înţeles? Doar nu vrea nimeni gratis, nimic. Nu alea, nu nimic!

PT: Am înţeles!

CA: Adică să nu te pună dracul, tot cu faze de-a tale cu băncile, ba e prin bancă, ba e prin alea. Să ghicesc o dată că nu e cu banca! Ai înţeles?

PT: Am înţeles!

CA: Asta te pun în temă! Că după aia, tac şi gura şi…o să se întâmple o nenorocire mare şi nu ştii de unde vine! Că n-o să vin eu să-ţi crăp capul pentru ce? Alea! Fac eu belea pentru tine? Eşti un şoricel mic pentru mine! Ai înţeles? Dar ar fi duşmănia, că mă minţi şi că ai tupeu fantastic şi nu ţi-e frică de nimic, şi ţi-o fac pe dos de nu ştii ce e cu tine! O să stai numai în ghips toată vara! Dar nu vreau! Vreau atât, pur şi simplu vezi-ţi de ale tale, vezi-ţi de familie, fă ce vrea p… ta, fă să-ţi fie bine şi ţie…! Nu ţi-am zis asta destul de clar? Nu mă interesează ce, cum, ce, îţi faci tu talentul tău! Dar când şi când, nu vine de la sine, dă-ne şi nouă acolo câte o comandă! (….)

C.A.: O să te mai sun o dată (neinteligibil) mă fac că plouă, nu mă fac că nu ştiu că nu mi-ai răspuns şi o să te trezeşti deodată pe mine călare pe tine şi o să vezi ce iese atunci! Şi de ce? Pentru ce? Că eşti tu căpos sau eşti arogant şi nu răspunzi la mesaj? Într- adevăr îţi dau crezare poţi să fii pe dealuri, pe alea nu răspunzi pe secundă, dar îmi răspunzi imediat că doar iei telefonul! Cu telefonul faci comenzi, faci bani, faci legăturile …cu betoanele cu alea!

PT: Da!

CA: Şi doar îmi vezi şi mie mesajele! Dar nu-ţi mai dau, o să-ţi dau unul şi alea. Când e să fie , nu că doar ai văzut că nu mă interesează şi nu-ţi dau telefoane ziua sau mesaje.

PT: Bine. Am înţeles!

CA: Adică să colaborăm, să alea. Nu, eu colaborez, cu ăla ţii legătura cu ăla, că doar am zis, papă frate şi tu şi fă-ţi talentul, Doamne Ajută, sănătate la familie, la fată! Dar dacă tu mă disperi şi alea şi o cauţi frate. Nu-mi dai motive? Nu e mai bine că-ţi spun şi să ştiu că ţi-am zis şi te-am pus în temă, decât să nu vorbesc şi să fac alte prostii?

(…)

C.A.: Şi ţi-o zic din inimă! Ce-ţi doresc eu ţie, să-mi dea Dumnezeu mie şi la familie!

P.T: OK, am înţeles!

CA: Dar numai să nu fii căpos cu mine, că nu e bine, nu-s omul potrivit că…eu ştiu să fiu bun, bun, dar şi nebun, rău! (….)

În 30 martie şi 2 aprilie P.T. ar fi trimis lui Corduneanu, prin intermediul lui Bogdănici, aproape 8.000 de lei pentru două comenzi onorate la Miroslava şi Bârnova. După ultima tranşă de bani primită, anchetatorii i-au ridicat pe interlop şi pe apropiatul său dintr-un bar din zona Tudor Vladimirescu.

A doua zi Judecătoria Iaşi a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru 30 de zile. Decizia a rămas definitivă, în 6 aprilie, după ce Tribunalul Iaşi a respins contestaţiile formulate de Corduneanu şi Bogdănici.

Cei doi au susţinut atât în faţa procurorilor, cât şi a judecătorilor că sunt nevinovaţi.

„Considerăm că soluţia este nelegală.  Urmează să desfăşurăm activităţile necesare pentru a depune probatoriul care să dovedească susţinerile clienţilor noştri”, a declarat pentru 7EST Anca Drăgoi, avocata lui Bogdănici. 

Înţepat cu cuţitul

T.P. ar fi fost constrâns şi să-i ofere lui Adrian Corduneanu 1.000 de euro şi 30.000 de lei. Agentul le-ar fi povestit anchetatorilor că a fost lovit cu palmele de interlop şi înţepat cu un cuţit în picior.

„(…) Inculpatul Corduneanu Adrian l-a lovit pe P.T. cu palmele peste urechi şi l-a ameninţat cu un cuţit cu care l-a înţepat în picior, afirmând „Frate, nu-i bine şi ştiu unde să-l bag să te fac franjuri şi nimeni nu are ce să-mi facă. Ştiu că sunt urmărit de Poliţie din scara vecină de la etajul 4, dar nu au ce să-mi facă”, precizeză procurorii.