Stenograme procuror DNA: „Să vină, că vreau să-i dau un cap în gură”

Un nou caz Negulescu iese la iveală! Paul Silviu Dumitriu, actual adjunct al Secţiei a II-a din DNA, fost consilier al Monicăi Macovei, a picat pe interceptări ale unor discuţii purtate cu Dan Emil Manolachi, la acel moment comisar şef DNA!

20 feb. 2017, 14:29

Culmea, intercpetările s-au făcut într-un dosar instrumentat de un coleg al procurorului DNA. Paul Silviu Dumitriu vorbeşte cu poliţistul de judiciar cu care făcea anchetele, despre persoanele pe care le anchetau in dosarele lor. Procurorul DNA foloseşte un limbaj trivial, care nu poate fi redact nici în intercpetările făcute de colegii săi! Cea mai blândă exprimare a fost folosită când i-a cerut comisarului Manolachi să îl anunţe pe un golan să vină la audieri că vrea să îi dea un cap în gură!

Iată şi stenogramele, făcute publice de luju.ro

,,Paul Dumitriu (procuror DNA): Dumneavoastră mai aveţi numărul lui Lemnaru?
Dan Emil Manolachi (fost comisar şef DNA) : Lui Lemnaru?
Paul Dumitriu: Da.
Dan Emil Manolachi : A, ăsta de la ADP?
Paul Dumitriu: De la ADP sector 2, că uitaţi, tocmai ce am audiat în dosarul ăsta cu procurorii şi mi-a apărut o informaţie pe Ionuţ Olteanu şi vreau să mai vorbesc cu golanul ăsta o dată.

Dan Emil Manolachi: Am stabilit cu el, în principiu, joi la ora 10 dimineaţa.
Paul Dumitriu: Joi la ora 10, da? Ok. Asta e! Dar pe unde e? Nu v-a zis pe unde e (limbaj trivial). (…) Oricum să nu-i spuneţi că… pe chestia cu Olteanu, aşa tot pe chestia veche.
Dan Emil Manolachi: N-am, n-am nicio… nu-i explic eu la telefon de genul ăsta.
Paul Dumitriu: Deci, să vină, că vreau să-i dau un cap în gură.
……………………………
Dan Emil Manolachi: Sunteţi pe post de stomatolog acum, da? Mult bine. Să trăiţi!”

Procurorul Dumitriu este în continaure la DNA, în post de conducere. Colaboratorul său a fost însă între timp condamnat pentru că ar fi divulgat informaţii secrete din dosare.