Stenograme-şoc, cel mai mare scandal din justiţie. Oale cu sarmale, cozonaci, zacuscă şi tort, MITĂ pentru a scăpa infractorii

Dezvăluiri uluitoare despre corupţia de la Tribunalul Bistriţa! Doi judecători sunt suspectaţi că au primit produse alimentare şi bani pentru o sentinţă favorabilă, într-un dosar de omor. Aceştia ar fi avut şi un complice: grefiera. În interceptările de la dosar, termenele de la procesul de omor, erau denumite ”slujbe la biserică”, iar banii aveau codul ”medicamente”.

12 mai 2017, 09:48
Stenograme-şoc, cel mai mare scandal din justiţie. Oale cu sarmale, cozonaci, zacuscă şi tort, MITĂ pentru a scăpa infractorii

Dezvăluiri incendiare în dosarul în care o fostă grefieră a Tribunalului BN, acuzată de procurorii DNA de trafic de influență, sunt legate de două judecătoare din Bistrița, pe care procurorii le-ar viza în anchetele lor. Au apărut și primele stenograme din dosar, limbajul folosit, dar și șpăgile cerute, lăsându-i fără replică pe anchetatori.

În rechizitoriu se arată că „traficul de influență se făcea pe borcane de zacuscă, sarmale, carne de porc, cozonaci și torturi. 30 de borcane de zacuscă, 4 cozonaci, o oală de sarmale, 40 kg de carne de porc, 5 kg de cârnați, 3 kg de păstrăv, 2 colaci, o salată de boeuf, un tort și 100 de mii de lei este meniul din rechizitoriul DNA prin care fosta grefieră Veronica Feher, de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, a fost trimisă în judecată sub acuzația de trafic de influență. Procurorii au disjuns un dosar pentru fapte de corupție în care ar putea fi vizate și cele două judecătoare asupra cărora ar fi avut influență fosta grefieră”.

Pe 24 februarie, procurorii DNA Cluj au dispus reținerea unei foste grefiere a Tribunalului Bistrița-Năsăud, Veronica Feher, femeia fiind acuzată de trafic de influență în formă continuată, după ce ar fi luat de la o persoană 100.000 de lei și produse alimentare, sugerând că poate obține o soluție favorabilă de la un magistrat din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Femeia, în vârstă de 62 de ani, a ajuns în fața instanței pe 24 februarie, la Tribunalul Cluj și ar fi plâns întruna, atât pe holurile instanței cât și în sala de judecată, pe tot parcursul judecării propunerii de arestare preventivă.

În cele din urmă, Tribunalul Cluj a stabilit ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu

Anchetatorii dau de înțeles că grefiera Feher Veronica era doar un intermediar între rudele sau chiar inculpații din diferite dosare și judecătoarele care se ocupau de dosarele respective. Astfel, Voichița Vrânceanu de la Judecătoria Bistrița ar fi primit mai multe produse alimentare pentru a da o soluție favorabilă într-un dosar de fond funciar.

Daniella Berbecariu de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, în schimb, ar fi primit și ea mai multe produse alimentare, dar și 100 mii de lei pentru o soluție favorabilă într-un dosar în care doi indivizi erau cercetați pentru omor.

În ediția de astăzi, Evenimentul Zilei publică o serie de interceptări din dosarul DNA, interceptări care au avut loc în cazul Veronicăi Feher, discuțiile fiind între grefieră și judecătoarea Vrânceanu Voichița.

Redăm mai jos interceprarea făcută publică azi:

Grefiera șefă Feher o sună pe telefonul fix, de la Judecătoria Bistrița, pe judecătoarea Vrânceanu.

Vrânceanu Voichița: Alo!
Feher: Păi, du-te-n p…a calulu’, șefa me! Dacă n-ai… în telefon, în telefon!
Vrânceanu: Mă… Lasă că mă…, îmi ieu o cartelă și-mi pun telefonu’ lui… în funcțiune și… dă-l dracului …
Feher: Ți-am găsit un tort mare …
Vrânceanu: Da.
Feher: Unde le las? Că mă duc la distanță… Te mai găsesc acolo?
Vrânceanu: Da. Le lași la mine acasă …

Relația dintre judecătoarea Vrânceanu și grefiera șefă era una foarte apropiată, dovada fiind modul în care vorbeau una cu cealaltă.

Feher: Vichi! Mamă …
Vrânceanu: Da.
Feher: Să scriu pă un tort „La mulți ani” sau să las numa „2017″?
Vrânceanu: Nu, lasă…
Feher: Așe?
Vrânceanu: No, cam în cât timp ești gata? Io vin direct acasă și… să ieu cheia și să intru înăuntru?
Vrânceanu: Ie, ie, ie …
Feher: Da, așa-i? No…