Ştiai asta? Cum speli pernele cu fulgi fără să le strici

De ceva timp sunt la modă pernele anatomice, făcute din spumă cu memorie sau cele umplute cu pluș. Sunt mai ieftine decât pernele cu fulgi și mai ușor de curățat, însă tot cele cu fulgi sunt mai confortabile. Cum le poți spăla, fără să le strici.

06 nov. 2014, 13:39
Ştiai asta? Cum speli pernele cu fulgi fără să le strici

Este important să îți speli pernele în mod regulat, chiar dacă sunt delicate ca cele cu puf. Le poți spăla fără problemă în mașina de spălat. Trebuie să ai grijă când faci acest lucru și să urmărești cu atenție toți pașii următori:

Verifică pernele

Înainte să le bagi la spălat, verifică dacă nu cumva există găurele în țesătură: fulgii nu ar trebui să iasă atunci când le speli pentru că îți vor înfunda mașina de spălat, iar pernele se vor strica. Dacă nu există tăieturi sau găurele, atunci poți trece la pasul următor.

Cum speli pernele cu fulgi

Nu băga niciodată în mașina mai mult de două perne (decât dacă sunt din acelea mici). Dacă nu încap două, atunci una este de ajuns. Folosește o cantitate mai mică de detergent decât în mod obișnuit. Poți înlocui balsamul cu câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de mentă.

Folosește programul de spălare pentru haine delicate atunci când speli pernele cu fulgi și clătește-le de două ori. Poți folosi și centrifuga pentru stoarcere.

Cum usuci pernele cu fulgi

După ce au fost stoarse bine de mașina de spălat, urmează să le pui la uscat întinse pe un uscător de haine (nu atârnate pe sârmă), însă înainte de asta trebuie să desfaci toți ”bulgării” de fulgi care s-au format în pernă. De preferat este să le ții afară, pe balcon, dar dacă nu ai posibilitatea aceasta, atunci ține-le la uscat într-o încăpere bine aerisită, lângă un calorifer (dacă este cald).

O dată la câteva ore, mai scutură pernele, bate-le și verifică să nu fi rămas fulgi lipiți între ei. Puțin câte puțin, perna va căpăta aspectul inițial.

Pernele cu fulgi se usucă mai greu

Dacă hainele spălate se usucă într-o zi sau câteva ore, pernele cu fulgi se usucă mai greu. Ai nevoie de câteva zile în care să le scuturi și să le bați ca să își capete aspectul inițial. Abia după ce s-au uscat complet le poți folosi din nou.

Sursa: avantaje.ro