Ştirile despre REŢINEREA lui Mircea Băsescu au făcut înconjurul lumii. Ce scrie presa INTERNAŢIONALĂ

Marile agenţii relatează că şeful statului se delimitează de toate implicaţiile cazul de trafic de influenţă care îl vizează pe Mircea Băsescu, fratele său. De asemenea, jurnaliştii străini amintesc că justiţia română este atent monitorizată de Bruxelles.

RomaniaTV.net
20 iun. 2014, 05:32
Ştirile despre REŢINEREA lui Mircea Băsescu au făcut înconjurul lumii. Ce scrie presa INTERNAŢIONALĂ

Scandalul a ajuns în presa străină înainte ca Mircea Băsescu să fie reţinut, marile agenţii şi ziare concentrându-se pe reacţia preşedintelui, potrivit România TV.

„Preşedintele român Traian Băsescu se delimitează de toate implicaţiile într-un presupus caz de trafic de influenţă în care este implicat fratele său şi face apel la Justiţie să facă lumină în acest caz”, notează France Presse.

Ştirea a fost preluată atât de presa europeană, cât şi de cea de peste Ocean. „Preşedintele român neagă orice infracţiune după ce fratele lui a fost filmat în timpul unor discuţii despre mită”, scrie Fox News, în timp publicaţia americană Global Post relatează că Băsescu a promis să nu se implice în cazul corupţie.

Citeşte şi Mircea Băsescu a REFUZAT să discute cu procurorii DNA. Vezi ce le-a spus anchetatorilor

Mai mult, Global Post scrie că „Preşedintele susţine că, dacă ar fi să aleagă, va alege să consolideze Justiţia şi nu va da curs instinctului natural de a veni în apărarea fratelui său”.

Presa străină aminteşte că premierul Victor Ponta i-a cerut preşedintelui să demisioneze în urma scandalului. De asemenea, The New York Times, care preluează Reuters, sublinează că ţara noastră este depăşită doar de Grecia şi Bulgaria când vine vorba despre corupţie, tocmai de aceea suntem atent monitorizaţi de Bruxelles. În ultimii ani, au fost arestaţi un fost premier, doi foşti miniştri, zeci de primari şi viceprimari.