Strache despre Merkel: Este CEA MAI PERICULOASĂ femeie din Europa. Va provoca un război civil

Liderul Partidului Libertăţii (extremă dreapta) din Austria Heinz-Christian Strache a declarat luni că şefa Guvernului german Angela Merkel este "cea mai periculoasă femeie din Europa" din cauza politicii ei iniţiale cu privire la migraţie şi a avertizat că este posibil un război civil în cazul în care nu este oprit valul de migranţi, relatează The Associated Press.

RomaniaTV.net
24 oct. 2016, 20:43
Strache despre Merkel: Este CEA MAI PERICULOASĂ femeie din Europa. Va provoca un război civil

Aceste declaraţii, pe care Strache le-a făcut în faţa unor susţinători ai formaţiunii, reflectă poziţia împotriva migraţiei a partidului său.

Poziţia extremei drepte cu privire la migraţie diferă faţă cea a lui Norbert Hofer, susţinut de Partidul Libertăţii în alegerile prezidenţiale prevăzute pe 4 decembrie.

Hofer încearcă, în campania dinaintea scrutinului, să atragă alegători care nu votează de obicei cu Partidul Libertăţii.

Citeşte şi JUNGLA din Calais: Peste 2.000 de refugiaţi au fost evacuaţi din tabăra improvizată

Formaţiunea de extremă dreapta este susţinută în mod tradiţional de la alegători nemulţumiţi de partidele tradiţionale şi până la neonazişti.

„Cea mai mare migrare în masă din ultimele secole” face ca „un război civil să nu fie improbabil”, a avertizat Strache, referindu-se la criza refugiaţilor.