Ştrand din fonduri europene, contrafăcut în Photoshop GALERIE FOTO

Autorităţile locale au găsit o soluţie ingenioasă pentru a ascunde lucrările neterminate la un ştrand din Marghita.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 10:11

Primarul din Marghita, judeţul Bihor, a vrut să evite restituirea sumelor alocate pentru construirea unui ştrand, impusă dacă lucrarea nu era gata. Şi a găsit o soluţie originală: a prelucrat pe calculator pozele ştrandului neterminat, ca să justifice în faţa guvernanţilor banii europeni investiţi.

Guvernanţii au primit poze cu oameni bălăcindu-se fericiţi în apă, chiar dacă ştrandul nu a fost deschis niciun moment publicului. Lucrările la ştrandul din Marghita au început în octombrie 2010, iar proiectula  fost recepţionat în ianuarie 2012, adică exact după ce a expirat garanţia de un an. Ştrandul ar fi trebuit să aibă 10 hectare, să aibă două bazine, parcări, vestiare, terenuri de sport şi drumuri de acces. Evident, toate apar în fotografii, însă nimic din realitate nu corespunde cu imaginile primite de Ministerul Dezvoltării.

Tot în Bihor, un primar de comună a transmis Guvernului că a inaugurat un drum de 6 kilometri o localitate din România şi una din Ungaria, care ar fi înfrăţite. În realitate, distanţa dintre cele două localităţi este de 30 de kilometri. Lucrarea a costat 1,7 milioane de euro. Localnicii merg însă în continuare pe jos pentru că pe drumul proaspăt inaugurat nu circulă niciun mijloc de transport în comun. Mai mult, ei spun că nici nu au auzit de localitatea din Ungaria cu care localitatea lor ar fi înfrăţită.