Strat de zăpadă la Bâlea Lac

Vremeaa s-a răcit simţitor la munte, unde deja s-a depus strat de zăpadă. 

21 oct. 2015, 13:05
Strat de zăpadă la Bâlea Lac

Noaptea de marți spre miercuri a adus prima zăpadă a acestui anotimp rece la Bâlea Lac. A nins astfel pentru prima dată în sezonul rece 2015-2016 în munții Făgăraş, unde temperaturile au ajuns la -5 grade.

Astfel, doar până la data de 1 noiembrie se mai poate urca până la Bâlea Cascadă cu autoturismul, întrucât începând cu luna viitoare traficul rutier pe Transfăgărășan va fi închis din cauza căderilor de zăpadă, scrie libertatea.ro

Joi, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, unde cerul va avea înnorări şi local, îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, va ploua. Pe crestele montane, izolat şi trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vineri, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, îndeosebi în prima parte a zilei în regiunile sudice, unde pe arii restrânse va mai ploua. Noaptea, nebulozitatea se va accentua în jumătatea nordică a teritoriului, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe. Pe crestele montane, izolat şi trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade, iar cele minime se vor încadra între 2 şi 10 grade. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.