Strategia lui Liviu Dragnea pentru Comitetul Executiv Naţional de vineri

Liviu Dragnea a strâns mai mulţi lideri PSD în biroul său de la Camera Deputaţilor, pentru a-şi pregăti strategia Pentru şedinţa CEx de vineri. Surse politice citate de România TV afirmă că Liviu Dragnea o presează pe Viorica Dăncilă să ameninţe cu demisia în cazul în cazul în care Dragnea pierde sprijinul partidului, însă premierul ar refuza să intre în jocul preşedintelui PSD.

RomaniaTV.net
20 sept. 2018, 16:01
Strategia lui Liviu Dragnea pentru Comitetul Executiv Naţional de vineri

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, discută joi după masă în biroul său de la Camera Deputaţilor, cu liderul PSD Teleorman, Adrian Gâdea, liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, dar şi cu consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov. Ei pregătesc împreună strategia pentru şedinţa CEx de vineri.

Una din mişcările lui Dragnea ar fi să o convingă pe Viorica Dăncilă să ameninţe cu demisia din fruntea Guvernului dacă Liviu Dragnea pierde sprijinul partidului. PSD ar ieşi astfel de la guvernare, scenariu cu care Dragnea speră să-şi sperie oponenţii din partid. Singura piedică este că Viorica Dăncilă refuză acest scenariu, potrivit surselor politice menţionate.

Social-democraţii se vor reuni vineri într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, punctul central al discuţiilor fiind o declaraţie comună lansată în spaţiul public. Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisă prin care cer „demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

Documentul este semnat de vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Citeşte şi: Cine face jocurile în Comitetul Executiv al PSD. Ce poate decide forul de conducere în cazul Dragnea