Statul Islamic ameninţă că va comite un atac terorist chiar de Crăciun, în inima Vaticanului

Un poster de propagandă al grupării jihadiste Stat Islamic jură că va comite un atentat terorist chiar la Vatican, de Crăciun, în Biserica Sfântul Petru.

16 nov. 2017, 12:46
Statul Islamic ameninţă că va comite un atac terorist chiar de Crăciun, în inima Vaticanului

În posterul descris pe reţele de socializare este înfăţişat un jihadist la volanul unei maşini mergând cu viteză mare, proiectându-se în Biserica Sfântul Petru de la Vatican.

Posterul ameninţător a fost publicat de către o grupare pro Stat Islamic (SI, fost ISIS sau ISIL) cunoscut sub denumirea de Wafa Media Foundation. Posterul a apărut pe SITE Intelligence Group – o companie din Maryland care urmăreşte activităţile online ale grupărilor extremiste.

Litere mari scrise cu roşu avertizează că atacul se va produce chiar de Crăciun, în Biserica Sfântul Petru de la Vatican, adică exact acolo unde va sluji Suveranul Pontif în noaptea de Crăciun. În acelaşi poster, jihadistul care se pregăteşte să se proiecteze cu maşina în biserică are în vehicul său arme de asalt pe bancheta pasagerului şi dfoloseşte u sistem de navigaţie prin satelit. 

Nu este prima dată când gruparea extremistă ameninţă că va comite atacuri asupra Vaticanului. În August, aceeaşi grupare a arătat imagini cu mai mulţi membri ai săi rupând fotografii ale Papilor Benedict alş XVI-lea şi Papei Francisc. De asemenea, gruparea a ameninţat că va veni la Roma.

Citeşte şi O româncă ar putea fi beatificată la Vatican, tânăra ar fi primit rănile lui Iisus Hristos

Înregistrarea video ar fi fost făcută în Marawi, în Filipine, unde gruparea Maute care i-a jurat credinţă Statului Islamic  luptă împotriva trupelor guvernamentale.

După toate aparenţele, Statul Islamic va „acţiona” de Crăciun, aşa cum a făcut şi în 2016, când o maşină s-a proiectat cu maşina într-o piaţă de Crăciun din Germania, din Berlin, omorând 12 persoane şi rănind câteva zeci. Atacul i-a fost atribuit lui Anis Amri, căruia autorităţle i-au refuzat acordarea de azil, din Tunisia. Ulterior, el a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia în apropiere de poliţia din Milano.

Atacurile sinucigaşe cu vehicule s-au perpetuat în mai multe oraşe din Europa, dar şi în Statele Unite. În Nisa, Berlin, Londra, Stockholm, Barcelona şi chiar în New York au avut loc astfel de atacuri.