Strigător la cer! Mireasă de 8 ani, MOARTĂ după noaptea nunţii. Vezi câţi ani avea soţul care a nenorocit-o

Fetele minore nu sunt măritate de familii doar în România, ci şi în alte ţări. În Yemen, o copilă de numai 8 ani, forţată de părinţi să se căsătorească cu un bărbat de 40 de ani, a sfârşit în chinuri crâncene, după ce a fost nenorocită chiar de soţul ei, în noaptea nunţii.

RomaniaTV.net
13 dec. 2013, 16:49
Strigător la cer! Mireasă de 8 ani, MOARTĂ după noaptea nunţii. Vezi câţi ani avea soţul care a nenorocit-o

Rawan avea numai opt ani când părinţii au căsătorit-o cu un bărbat având de cinci ori vârsta ei. Asta nu l-a oprit, însă, pe soţ să purceadă la consumarea căsătoriei, însă după noaptea nunţii a rămas văduv, întrucât micuţa mireasă a suferit rupturi interne ce i-au fost fatale, în urma actului sexual.

Rawan, din Yemen, nu este prima copilă care sfârşeşte în asemenea chinuri groaznice, în situaţii similare, iar acum activiştii yemeniţi protestează pentru arestarea soţului şi a familiei fetiţei.

In 2010, o copilă de 13 ani, a cărei căsătorie fusese, de asemenea, aranjată, a decedat la cinci zile dupa nuntă, tot din cauza unor rupturi interne.

În Yemen, vârsta minimă legala pentru ca fetele să se poată căsători era de 15 ani, dar Parlamentul a anulat legea în anii ’90, permiţându-le astfel părinţilor să decidă momentul când fiicele sunt pregătite pentru acest pas. Prin urmare, se înregistrează tot mai multe cazuri în care părinţii săraci îşi alec soţi mai înstăriţi pentru copilele lor care ar trebui să se joace cu păpuşile, pentru a-şi salva familiile.

Potrivit unui raport al World Health Organization, in fiecare zi, 39.000 de minore sunt fortate sa se casatoreasca.