STRIGĂTOR LA CER. Un pianist de 12 ani, somat de FISC să-şi plătească impozitul

Bătaie de joc la adresa unui pianist în vârstă de 12 ani din Iaşi, un adevărat talent. Copilul a câştigat numeroase premii în ţară şi străinătate. Statul român nu are bani să-i plătească bursa, în schimb îl somează să achite impozitul pentru drepturile de autor.

RomaniaTV.net
13 nov. 2013, 12:24
STRIGĂTOR LA CER. Un pianist de 12 ani, somat de FISC să-şi plătească impozitul

Călin Albu, un pianist de 12 ani din Iaşi, este somat de stat să-şi plătească impozitul pentru drepturile de autor. Copilul care a câştigat zeci de premii în ţară şi străinătate a primit somaţie de plată de la FISC pentru 13 lei. Părinţii pianistului spun că vor achita impozitult, dar spun că este o ruşine că statul cere bani unui copil care merită bursă.

„Vom plăti acest impozit pentru că noi respectăm legea din România. Ce ne deranjează pe noi e că statul cere, dar nu oferă nimic unui minor, unui elev, unui copil aflat în sistemul de învăţămînt românesc. Nu e o sumă mare, dar a cere fără să susţii valorile, este inadmisibil. Mi se pare o glumă de prost gust. Concursurile din ţară depăşesc 50 de premii I de când e Călin pianist, iar peste hotare, în funcţie de cheltuieli, că noi susţinem aceste deplasări, Călin a fost la 4 evenimente internaţionale unde s-a clasat de fiecare dată pe primul loc”, a declarat Geanina Albu, mama copilului somat să plătească banii pentru România TV.

Călin şi-a descoperit pasiunea pentru pian când avea doar 5 ani, iar la 9 ani câştiga deja primul premiu internaţional din „palmaresul” său, în Franţa. De atunci, „Micul Mozart” a continuat să uimească lumea cu talentul său şi cu zecile de premii obţinute. „Vreau să ajung un pianist de mare succes, să cânt pe cât mai multe scene şi să fiu recunoscut de cât mai multe ţări”, spune Călin Calfa.

CITEŞTE ŞI: Noul Mozart? O fetiţă de 7 ani cântă la vioară şi pian dumnezeieşte şi a compus deja o operă VIDEO

„Călin a fost întotdeauna un copil extrem de serios, indiferent de vârstă. În momentul în care noi l-am înscris în clasa întâi la şcoala generală din cartier el a plâns şi a spus: eu vreau la Colegiul Naţional de Artă, eu vreau să mă fac pianist”, povesteşte Geanina Albu, mama băiatului.

Profesoara lui de pian, Roxana Ota, este foarte mândră de elevul ei: „Ceea ce am transmis eu a captat foarte bine şi de aici şi rezultatele, care pentru un copilaş de vârsta lui sunt foarte multe şi foarte bune”.