Stroe DEZAPROBĂ descentralizarea lui Dragnea: Afectează principiile de securitate naţională

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, că proiectul privind descentralizarea propus de vicepremierul Liviu Dragnea ar afecta principiile privind securitate naţională pe care este fundamentat sistemul de ordine publică.

01 oct. 2013, 14:25
Stroe DEZAPROBĂ descentralizarea lui Dragnea: Afectează principiile de securitate naţională

Radu Stroe a susţinut că un motiv pentru care nu susţine propunerile din proiectul pentru descentralizare ţin de securitatea naţională.

„România este o ţară sărăcuţă şi nu poate avea şapte, opt, nouă centre de comandă pentru diverse situaţii de urgenţă care sunt cu răniţi, cu morţi, cu victime, cu localităţi întregi. Acolo tot sistemul trebuie să participe, ori el fiind dedublat de la comandă unică şi pus la şapte comenzi să zicem, sau opt sau nouă (…) nu se mai poate, nu mai e eficient. În privinţa securităţii naţionale, agenţii şi tot sistemul nostru lucrează după nişte reguli care au în vedere şi problematicile care ţin de securitatea naţională în coroborare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat ministrul.

El a precizat că acest subiect va fi discutat atunci când va avea loc o reuniune a USL.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că a trimis proiectul de lege privind descentralizarea către primari pentru a vedea propunerile incluse, el arătând că ulterior va avea o întrevedere cu edilii pentru a da o formă finală actului normativ şi că susţine fără rezerve prevederile acestuia.

„Nu a fost o circulară pe care am trimis-o eu în teritoriu. Sunt câteva luni de când împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, primari de comune, oraşe municipii şi preşedinţi de CJ lucrăm împreună la un pachet de legi, printre care şi Legea descentralizării”, a spus Dragnea.