Studentă în ŞOC după ce şi-a vopsit părul. A ajuns de urgenţă la spital

O studentă din Iaşi a făcut o reacţie alergică la vopseaua de păr, prezentându-se în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu scalpul afectat. Pacienta în vârstă de 25 de ani le-a povestit medicilor că reacţia de mâncărime a apărut după ce şi-a vopsit părul.

29 ian. 2015, 06:38
Studentă în ŞOC după ce şi-a vopsit părul. A ajuns de urgenţă la spital

„Pacienta avea pielea de pe cap roşie şi acuza mâncă­rime. Ea prezenta o reacţie alergică cutanată importantă la vopseaua de păr. A primit tratament în UPU, iar după ce evoluţia a fost favorabilă, s-a decis continuarea acestuia la domiciliu”, a men­ţionat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.
Cea mai frecventă substanţă chimică din compoziţia vopselei de păr care provoacă alergii este para-fenilendiamina. Aceasta are rolul de a pătrunde structura foliculilor şi a firelor de păr. Din cauza numeroaselor cazuri de alergii provocate de această substanţă, ea a fost interzisă în Germania, Franţa sau Suedia. În acelaşi timp, reacţiile alergice după vopsirea părului pot apărea şi din cauza cobaltului, substanţă întâlnită în nuanţele şatene, scrie Ziarul de Iaşi.