Studenta moartă în accident, înmormântată cu ONORURI MILITARE. Aurelia Ion, avansată la gradul de locotenent

Aurelia Ion, medicul rezident care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Cluj, va fi înaintată la gradul de locotenent şi va fi înmormântată cu onoruri militare.

RomaniaTV.net
22 ian. 2014, 07:14
Studenta moartă în accident, înmormântată cu ONORURI MILITARE. Aurelia Ion, avansată la gradul de locotenent

Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, era medic rezident în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. S-a spus chiar că nici măcar nu ar fi trebuit să urce în avionul care i-a adus sfârşitul. Acum, familia şi apropiaţii se pregătesc să o conducă pe ultimul drum, iar MApN a dispus înmormântarea sa cu onoruri militare şi avansarea în grad post-mortem.

„Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus avansarea post-mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent. Totodată, ministrul Duşa a dispus ca Aurelia Ion să fie înmormântată cu onoruri militare”, se arată într-un comunicat al MApN.

Seria GAFELOR care au întârziat salvarea supravieţuitorilor accidentului aviatic în care ADRIAN IOVAN a murit

De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi medicale şi medicii mai experimentaţi aveau doar cuvinte de laudă pentru ea, Irinel Popescu, coordonatorul programului naţional de transplant hepatic spunând că era „dedicată cum rar găseşti”.

Aurelia Ion şi-a pierdut viaţa în urma accidentului aviatic din Apuseni, la fel ca pilotul Adrian Iovan. Alte cinci persoane, copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici, au fost rănite după ce aeronava de tip BN 2 în care se aflau s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.