Studenţii clujeni au câştigat locul I la concursul internaţional pentru cea mai rezistentă clădire la seisme

Au proiectat o clădire de 29 de etaje care rezistă în faţa unui cutremur devastator. Este vorba despre 11 studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj, care au câştigat locul întâi la cel mai mare concurs internaţional de clădiri rezistente la seisme. Acesta a avut loc în Alaska, iar studenţii români au învins echipe de la cele mai prestigioase universităţi din lume.

31 iul. 2014, 06:15
Studenţii clujeni au câştigat locul I la concursul internaţional pentru cea mai rezistentă clădire la seisme

Clădirea de birouri proiectată de studenţii români a rezistat la trei cutremure simulate, dintre care unul devastator. „Structura este realizată din lemn de balsa, are 29 de etaje, şi se comportă foarte bine la acţiunea seismică„, a declarat Florin Silaghi, student în anul patru la Universitatea Tehnică Cluj, potrivit România TV.

Am început lucrul în noiembrie. Pe parcursul celor şase luni am lucrat constant, împărţiţi în echipe„, a spus Cristina Vranau, studentă la Universitatea Tehnică Cluj.

La concursul din Alaska, studenţii românii au avut de luptat cu 28 de echipe de la cele mai prestigioase universităţi din lume.Am fost în competiţie cu universităţi mari din America şi noi am ieşit câştigători. A fost foarte emoţionant, mai ales că nu ne aşteptam„, a declarat Georgiana Chifor, studentă la Universitatea Tehnică Cluj.

Cei 11 viitori ingineri în construcţii şi arhitecţi au câştigat în Alaska pe lângă premiul întâi şi un premiu pentru cea mai bună prezentare.