Studiu ÎNGRIJORĂTOR. Mai mult de un sfert dintre români cheltuie tot salariul pe facturi şi mâncare

Mai mult de un sfert dintre români rămân fără bani după ce îşi plătesc facturile şi îşi cumpără mâncare, potrivit unui sondaj Nielsen.

03 feb. 2014, 09:25
Studiu ÎNGRIJORĂTOR. Mai mult de un sfert dintre români cheltuie tot salariul pe facturi şi mâncare

Chiar dacă media românilor care rămân fără bani este apropiată de cea a europenilor, românii îşi prioritizează în mod diferit banii. Astfel, 30% dintre aceştia îi folosesc pentru plata datoriilor, în timp ce doar 25% dintre europeni îşi îndreaptă restul banilor în această direcţie.

Când vine vorba despre economisire, 25% dintre românii care mai rămân cu bani aleg să pună ceva de o parte, în timp ce 33% dintre europeni găsesc resurse în acest sens.

CITEŞTE ŞI Românul cu cel mai mare SALARIU din lume. Vezi ce sumă FABULOASĂ câştigă acesta

Şi vestimentaţia este un capitol la care se gândesc mulţi. 23% dintre compatrioţi preferă să cheltuiască banii cu care au rămas pe haine noi. Datele arată că suntem în linie cu restul europenilor atunci când vine vorba despre îmbunătăţirile din locuinţă şi cumpărarea produselor tehnologice noi.

17% dintre cei care mai rămân cu bani aleg să iasă în oraş pentru a se relaxa. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, veniturile medii pe gospodărie au fost în trimestrul al treilea al anului trecut de peste 2.500 de lei pe lună, iar cheltuielile au însumat peste 2.200 de lei. Adică, aproape 90% din venituri.