Studiu: Motivul pentru care guma de mestecat îngraşă, chiar dacă are doar câteva CALORII

Cine şi-ar fi putut imagina că guma de mestecat cu mentă ar putea influenţa greutatea? Oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care mestecă mult gumă au tendinţa să consume cantităţi mai mari de alimente dulci, cu multe calorii.

02 apr. 2013, 13:48
Studiu: Motivul pentru care guma de mestecat îngraşă, chiar dacă are doar câteva CALORII

Produsul chimic ce dă gustul de mentă gumei de mestecat face ca unele alimente, îndeosebi fructe şi legume, să aibă un gust neplăcut, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Îţi place sa mesteci guma? Cercetatorii au o veste buna pentru tine

„Este exact acelaşi efect ca atunci când beţi suc de portocale după ce v-aţi spălat pe dinţi: are gust neplăcut” a spus Christine Swoboda, co-autor al studiului, doctorand în nutrţie la Universitatea de Stat din Ohio. 

În cadrul studiului, 44 de voluntari au efectuat câteva teste. Fiecare candidat a fost invitat să joace un joc, primind ceva de mâncat ca recompensă. Se puteau câştiga bucăţi de fructe, chipsuri şi bomboane. Înainte să înceapă experimentul, jumătate din candidaţi au mestecat gumă cu gust de fructe sau mentă.  

Citeşte şi Guma de mestecat, INTERZISĂ deoarece curăţarea ei este prea costisitoare. Află unde

Cercetătorii au descoperit că cei care mestecaseră gumă cu gust de mentă erau mai puţin dispuşi să joace ca să câştige fructe, preferând mâncarea nesănătoasă. Cei care mestecaseră gumă cu gust de fructe au fost şi ei mai puţin atraşi de fructe, însă rezultatele nu au fost atât de relevante.

Citeşte şi Cum arăta Leonardo DiCaprio acum 25 de ani într-o reclamă la gumă de mestecat VIDEO

Oamenii de ştiinţă au mai descoperit că cei care mestecă mult gumă au tendinţa să mănânce mai rar, dar fără ca acest lucru să însemne mai puţine calorii. Ei au depistat această tendinţă în cadrul unei alte experienţe, voluntarii fiind invitaţi să ţină un jurnal alimentar. Participanţii au mestecat gumă cu mentă înainte de masă, putând apoi să mănânce ceea ce doreau. Rezultatele au arătat că au mâncat de mai puţine ori, dar nu au consumat mai puţine calorii. Cercetătoarea Christine Swoboda crede că acest lucru s-ar datora faptului că mentolul interacţionează cu nutrienţii prezenţi în fructe şi legume, creând un gust amar, lucru care face alimentele sănătoase mai puţin atrăgătoare.

Citeşte şi Accident stupid: A murit în faţa casei după ce s-a înecat cu gumă